Mircea Lucescu Dinamo Kiev Ucraina Stranieri

Mircea Lucescu a lăsat o avere în conturile din Ucraina! Suma colosală blocată din cauza războiului 

Antrenorul român nu are acces la conturile din Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2022, 14:59
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2022, 15:30

Mircea Lucescu (76 ani) și-a petrecut 14 ani din cariera de antrenor în Ucraina. Tehnicianul a pregătit-o pe Shakhtar Donetsk 12 sezoane, ca în ultimii doi să schimbe taberele și să devină managerul lui Dynamo Kiev. 

Dacă în 2014, când același Vladimir Putin (69 ani) a invadat Crimea, a rămas în Ucraina, de data această conflictul a ajuns până în capitala Kiev, așa că Mircea Lucescu a decis că cel mai bine este să se întoarcă în România, mai ales că principala competiție internă a fost suspendată. 

Iar o publicație din Ucraina anunță că „Il Luce” a mai primit o lovitură dură. Antrenorul român are blocată în conturile din țara vecină suma de 5 milioane de dolari, la care nu are acces momentan. 

„Totul s-a blocat, iar perspectivele rămân vagi”

„În momentul de față, Lucescu are probleme financiare serioase în Ucraina. 5 milioane de dolari americani au fost efectiv blocați în conturile sale din băncile ucrainene. Mircea a avut probleme cu retragerea banilor din Ucraina. S-a discutat de asta încă din 2016, când a părăsit-o pe Şahtior. Guvernul ucrainean a impus mai multe restricții care se aplică sectorului bancar, inclusiv una care nu permite unei persoane să retragă mai mult de 500.000 de dolari în decursul unui an calendaristic.

Președintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, care are o influență semnificativă în țară, a promis că îl va ajuta pe Lucescu cu retragerea banilor câștigați anterior din Ucraina. Totuşi, din cauza războiului, totul s-a blocat și până acum perspectivele rămân vagi”, anunţă sport.ua.

În cei 14 ani petrecuți în fotbalul din Ucraina, Mircea Lucescu a câștigat 25 de trofee, dar și o cupă intercontinentală, Cupa UEFA în 2009, cu Shakhtar Donetsk.

Modifică setările cookies