Mircea Lucescu, impresionat de patronul lui Șahtior: ”N-ai cum să nu fii impresionat”

Stiri Mircea Lucescu
Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 08 Martie 2022, 16:38
Data actualizarii: Marti 08 Martie 2022, 16:37
Ucraina trece prin cele mai grele momente din existența sa.

Statul trece printr-o criză militară, după ce Rusia a decis atacarea teritoriului, printr-un război care are ca scop continuarea războiului din Crimeea, din 2014, în urma căruia peninsula din Marea Neagră a fost anexată de țara condusă de Vladimir Putin.

Mircea Lucescu s-a declarat impresionat de deczia lui Rinat Akhmetov, patronul lui Șhaktior, care a anunțat că este dispus să își dea toată averea, în schimbul păcii din țara sa.

"Cine sunt eu să-mi dau cu părerea despre aşa ceva? Sunt unul dintre românii, foarte mulţi, care dau o mână de ajutor, aşa cum se întâmplă în vămi, la Iaşi, unde oamenii renunţă la profit ca să-i cazeze pe cei care fug din calea unor asemenea nenororciri.

Oamenii acestui popor au arătat o sensibilitate extraordinară şi un profund umanism faţă de ucraineni.

Am fost 12 ani alături de preşedintele lui Şahtior. Pentru mine, reacţia lui Rinat Akhmetov nu reprezintă nicio surpriză. Probabil că puţini îşi mai aduc aminte ce a făcut după 2014, când Donbasul şi Luganskul au anunţat ruperea de Ucraina.

Stadionul a fost bombardat, iar echipa a fost obligată să plece prin alte oraşe. Totuşi, Akhmetov i-a susţinut financiar timp de cel puţin doi ani pe oamenii din acele regiuni! Mulţi îl privesc doar prin prisma averii şi nu văd latura sa umană.

Eu am fost martor când se încărcau tirurile cu mâncare, cu medicamente şi alte lucruri necesare care ajungeau la Doneţk. Numai cineva care ţine la cei din jur şi care nu se izolează într-un glob de sticlă poate face aşa ceva.

N-aş vrea să dezvolt prea mult subiectul pentru că se interpretează în fel şi chip, dar n-ai cum să nu fii impresionat în faţa unei asemenea solidarităţi umane", a spus Il Luce, pentru Digisport.

Considerat cel mai bogat om din Ucraina, Ahmetov este gata să se sacrifice pentru viitorul țării sale.

"Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării.

Cât costă? Sincer, nici nu număr. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă", a spus Akhmetov, conform Tribuna.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!