marius marin Adrian Rus Olimpiu Morutan Pisa Serie B Stranieri

Marius Marin pe plus, Adrian Rus și Olimpiu Moruțan pe minus. Notele primite de români: "Naivitatea sa a dus la penalty"

În etapa a patra din Serie B, Pisa a jucat în deplasare cu Sudtirol, bifând o nouă înfrângere, scor 1-2. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 04 Septembrie 2022, 20:22
Data actualizarii: Duminica 04 Septembrie 2022, 20:41

Marius Marin, Adrian Rus și Olimpiu Moruțan au fost titulari, doar primul dintre cei trei reușind să iasă în evidență cu o evoluție solidă. 

Potrivit SofaScore, căpitanul echipei a fost notat cu 7.3, în timp ce ceilalți doi internaționali români au primit 6.3, respectiv 6.7. De altfel, Adrian Rus a fost schimbat în minutul 82.

După patru etape în Serie B, Pisa se află pe penultimul loc în clasament, cu doar un punct, singurul rezultat pozitiv fiind egalul cu Como, lanterna roșie din seria secundă italiană. 

Și jurnaliștii de la Tuttomercatoweb au fost critici în ceea ce privește evoluțiile jucătorilor români, iar Olimpiu Moruțan a primit cea mai mică notă, 4.5: "Are talent de arătat, dar în Serie B este nevoie să arate mai puțin rafinament și mai multe lucruri concrete. Naivitatea sa a dus la penalty-ul cu care au pierdut meciul".

Olimpiu Moruțan, transferat în această vară de Pisa

Pisa a plătit 150.000 de euro pentru împrumutul lui Moruțan, iar clauza de transfer definitiv va putea fi activată până la data de 31 mai 2023, în schimbul sumei de 5,5 milioane de euro, a anunțat Galatasaray, pe site-ul oficial al clubului.

Clauza de transfer definitiv în valoare de 5,5 milioane de euro se va activa automt în cazul în care Olimpiu Moruțan va juca cel puțin câte 45 de minute în 25 de meciuri la formația italiană, iar Pisa va promova în Serie A.

Modifică setările cookies