Nicusor Stanciu Anderlecht Belgia Stranieri

Legendele lui Anderlecht, cucerite de la primul meci de Nicusor Stanciu: "Poate fi rasfatatul publicului! Poate fi Scifo, Lozano sau Zetterberg"

Nicusor Stanciu si Alex Chipciu au iesit la rampa de la primele meciuri in tricoul lui Anderlecht. Cei doi au fost printre cei mai buni oameni de pe teren si in victoria de duminica seara, scor 3-2 cu Charleroi. Primul dintre acestia s-a aflat la debut si a reusit sa ii impresioneze pe cativa dintre fostii mari fotbalisti ai formatiei din capitala Belgiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Septembrie 2016, 17:01
Data actualizarii: Marti 13 Septembrie 2016, 17:21

"Stanciu poate fi noul metronom al lui Anderlecht. Are toate atributele necesare pentru a reusi ceea ce au reusit Scifo, Lozano, Zetterberg sau Hassan", scrie publicatia belgiana Le Capitale, carea stat de vorba si cu unul dintre marii jucatori ai formatiei din Bruxelles, Marc Degryse.

Belgienii au remarcat ca Stanciu nu are cele mai bune atribute defensive, insa are capacitatea si clasa de a decide un meci. Jurnalistii belgieni vorbesc despre mijlocasul roman ca despre un viitor "10", numar pe care l-au mai purtat fotbalisti care au intrat in istoria lui Anderlecht.

Le Capitale noteaza ca Stanciu are "ADN de fotbalist" si starneste curiozitatea si asteptarile fanilor. De asemenea, publicatia belgiana evidentiaza o statistica a lui Stanciu in Liga I, care in 134 de meciuri a dat 23 de goluri si 24 de pase decisive: "Stanciu a fost un jucator cheie pentru echipele sale in cel putin 1 din 3 meciuri".

Fostul international belgian Marc Degryse, fotbalist care a imbracat tricoul lui Anderlecht intre 1989 si 1995, dar si pe cel al nationalei Belgiei intre 1984 si 1996 (63 selectii si 23 goluri), a mai spus: "Daca va reusi sa staluceasca, Stanciu va deveni favoritul publicului. Are stilul unui playmaker clasfic, pe care publicul il adora. Munceste din greu si este foarte bun la fazele fixe. De asemenea, dribleaza mereu inainte si nu incetineste jocul", a mai spus Degryse.

Modifică setările cookies