Juventus, AC Milan și Borussia Dortmund se bat pe un român! Anunțul presei din Italia 

ianis dobrescu AC Milan Borussia Dortmund Juventus Torino Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 09:05
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 09:16

Nicolo Schira, jurnalistul specializat în transferuri, a anunțat că un român este așteptat la Juventus. 

Atacantul Ianis Dobrescu (15 ani) este considerat următorul mare talent al fotbalului românesc. Aceste este legitimat la CS Primavera Deva, a fost selecționat la echipa națională U15 și poate evolua ca atacant sau mijlocaș ofensiv. Încă de anul trecut, s-a scris că este monitorizat de scouterii lui Juventus, AC Milan, Borussia Dortmund și ai altor cluburi din Bundesliga.  

Ianis Dobrescu va da probe la Juventus 

Ianis Dobrescu va împlini 16 ani în februarie, iar Florin Manea a anunțat că îl va duce în probe la un club important din străinătate. Informația agentului român a fost confirmată și de Nicolo Schira, jurnalistul specializat în transferuri, care anunță că românul este așteptat în probe la Juventus. 

„Juventus, Borussia Dortmund și AC Milansunt interesate de atacantul lui CSM Deva, Ianis Dobrescu, născut în 2008. În februarie va fi în Italia pentru a discuta direct cu Juventus și a susține o probă”, este mesajul lui Nicolo Schira pe contul oficial de Twitter.

Florin Manea, impresionat de Ianis Dobrescu: „Are un fizic la 15 ani, zici că e Cristiano Ronaldo!”

„E fenomenal, eu nu am văzut de 18 ani un copil așa bun. E atacant, lovește cu ambele picioare, nici nu știi dacă e dreptaci sau stângaci. E un copil foarte muncitor. Maică-sa e nutriționist, taică-su e fost fotbalist. Are un fizic la 15 ani, zici că e Cristiano Ronaldo. Îmi pun bazele în el. Mă duc cu el la Genoa, am o invitație, vor să îl vadă. Dar e în vizorul multor echipe, m-au sunat mulți pentru el. Se poate transfera când face 16 ani, deci mai avem un an la dispoziție să-i găsim cel mai bun club unde să crească. În rest, nimic foarte interesant, din păcate, fotbalul românesc e în cădere. 

Soția mea este din Deva. Vărul soției mele este profesorul lui la școală. M-a sunat că e un copil la ei care dă un milion de goluri pe acolo. Dar avea 10 ani atunci, nu l-am luat în seamă. Mi l-a prezentat pe taică-su, m-am împrietenit cu el și am ținut legătura. Pe la 14 ani, juca la o grupă cu trei ani mai mare, dar dădea două-trei goluri pe meci. La un trial la lotul național, l-am trimis pe frate-miu să-l vadă. Tot frate-miu l-a văzut primul și pe Radu Drăgușin. În primele 15 minute a dat două goluri. Frate-miu mi-a zis că e senzațional. 

De aici până a deveni fotbalist este o cale lungă. El este un talent pur, dar se poate pierde, dacă nu e gestionat cum trebuie. Nu cred că e cazul lui, dar trebuie să fim atenți. I-am zis că nu are niciun rost să-l duc la un club din România, că nu avem baze sportive, batem pasul pe loc. Patronii sunt neserioși, azi vor 5 lei, mâine vor 100 de milioane de euro. Vara trecută, domnul Iftime a avut ofertă de 100.000 de euro pentru Mateus, dar nu a vrut să-l dea. În ianuarie 2023, l-a dat afară și s-a dus gratis la Farul. De ce să iau 100.000 de euro, lasă că îl dau gratis”, a declarat Florin Manea pentru Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!