Daniel Boloca Echipa Nationala Juventus Torino nationala Italiei Sassuolo Stranieri

NEWS ALERT Italienii fac anunțul momentului: ”Daniel Boloca va reveni la naționala României foarte curând, Sassuolo a făcut o afacere cu el”!

Mijlocașul central de la Sassuolo a impresionat în acest debut de sezon din Serie A.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 12:54
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 13:25

Daniel Boloca, mijlocașul central româno-italian în vârstă de 24 de ani, a făcut un nou meci mare în ultima etapă din Serie A, în Sassuolo - Juventus Torino 4-2 de sâmbătă seara.

Publicațiile locale din Sassuolo l-au notat cu 7 și au subliniat ”prestația excelentă” a fotbalistului devenit indispensabil la echipa din Serie A, după cum au recunoscut atât presa (”Cum a ieșit el, cum s-a prăbușit Sassuolo” - în meciul cu Frosinone din runda precedentă), cât și colegii (”Dacă el joacă bine, toată echipa joacă bine” - Matheus Henrique, celălalt mijlocaș central titular de la Sassuolo, după victoria cu Juventus).

”Aleargă cât pentru trei și dă impresia clară că încă nu l-am văzut pe tot”

Vestea șoc a venit după meciul din week-end, tot în publicațiile locale, într-un articol intitulat ”Sassuolo, ai făcut o afacere cu Boloca”, din care cităm:

”Exigentul public neroverde nu a apucat să îl admire pe Daniel Boloca în pre-sezon din cauza unei accidentări, dar a apucat să îl vadă și să îl audă la prezentarea echipei pe 1 august: așezat, la locul lui, cu capul pe umeri. 

Un discurs foarte "piemontez", dacă ne permiteți acest termen. Piemontez prin naștere, dar român în sânge: Boloca a debutat deja în naționala de seniori în noiembrie anul trecut și totul ne face să credem că va reveni acolo foarte curând.

Da, pentru că Boloca a avut nevoie de foarte puțin pentru a convinge pe toată lumea: de la plecarea lui Maxime Lopez - încă unul dintre cei pe care îi regretăm, doar din punct de vedere tehnic - a pornit mereu ca titular, strălucind chiar și în cele mai dificile momente, de echipă și individuale

La Napoli, el a fost cel care a provocat penalty-ul de 1-0, dar în rest a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. Împotriva lui Frosinone, fosta sa echipă, a fost aclamat de public, dar nu s-a menajat deloc. Și împotriva lui Juve? Ei bine, aici revenim la discursul ușilor închise în nas: Daniel avea ceva de răzbunat după acea vară de acum șapte ani în care a fost eliberat de Bătrâna Doamnă.

Boloca evoluează cu siguranța unui veteran, aleargă cât pentru trei, nu se pierde în atingeri inutile când este în posesia mingii, citește situațiile cu o secundă înaintea adversarilor. Îl completează la perfecție pe Henrique - ce meci au făcut cei doi ieri (n.r. - cu Juventus)? - și dă impresia clară că încă nu l-am văzut pe tot, pe întregul Daniel Boloca

Nu ne place să ne antepronunțăm, dar în cazul lui Boloca facem o excepție de la regulă: Sassuolo a făcut o afacere”.

Daniel Boloca, între naționala României și naționala Italiei

Revenirea lui Daniel Boloca la echipa națională a României, pomenită mai sus de jurnalistul italian Gabriele Boscagli, nu pare însă atât de aproape.

După cele doar 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în 4 meciuri din toamna lui 2022, Boloca a fost convocat în decembrie la naționala Italiei pentru un stagiu la Coverciano și apoi a declarat răspicat în această vară”alegerea mea este să merg cu echipa națională italiană”.

Info: US Sassuolo Calcio, Canale Sasssuolo, Sassuolo News

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!