Fotbalul aduce PACEA! Lucescu nu pleaca din Ucraina: "Daca nu am juca fotbal, situatia s-ar inrautati!"

Autor: Sport.ro
Joi 20 Martie 2014, 12:01

	Fotbalul aduce PACEA! Lucescu nu pleaca din Ucraina: "Daca nu am juca fotbal, situatia s-ar inrautati!"

► In numele lui Maradona: Napoli - Porto, azi 22:00, IN DIRECT Sport.ro si voyo.ro

Mircea Lucescu nu se teme de un eventual razboi intre Ucraina si Rusia, chiar daca regiunea Crimeea a votat talipirea de Rusia. Antrenorul roman e de parere ca pacea se poate mentine in zona si prin intermediul fotbalului. 

"Oamenii continua sa-si vada de viata lor. Lucrurile n-au escaladat, asa cum s-a intamplat in alte parti. Cel putin aparent, atmosfera e calma.

Trebuie sa-mi fac meseria. Nu spun ca situatia este absolut normala, dar clubul continua sa functioneze perfect. Sper ca lucrurile sa ramana macar asa in Ucraina, sa nu se ajunga la ce e mai rau. Se poate rezolva totul cu diplomatie, nu cu forta armelor.

Si strainii, si ucrainenii se gandesc la ce se intampla, dar continua sa-si faca treaba si nici unul nu vrea sa plece.

Eu, unul, n-am s-o fac. Ce s-ar intampla daca as pleca si eu, si altul, eventual toti strainii din campionatul Ucrainei? Daca nimeni n-ar mai vrea sa joace?", spune Mircea Lucescu in Libertatea.

Echipele din Crimeea au cerut deja sa sa fie mutate in campionatul din Rusia iar presedintele lui Metalist Harkov a parasit Ucraina. Mircea Lucescu spune ca fotbalul poate fi o solutie pentru mentinerea linistii in zona.

"Daca n-am mai juca fotbal, situatia s-ar inrautati. Fotbalul functioneaza ca o supapa cu ajutorul careia oamenii mai uita de griji. Daca n-am mai juca, toti oamenii aceia care vin pe stadion sa vada un meci ar trebui sa refuleze in alt mod. Si nu ma refer la cei maturi sau la cei in varsta, ci la tinerii de 18-25 de ani. Ei ar fi mai tentati sa se duca intr-o piata publica si sa se incaiere.

Mai interesant mi se pare ce se va intampla sambata, cand Sevastopol ar trebui sa joace acasa cu Metalist Harkov. Sunt curios sa vad daca gazdele vor dori sa joace, daca va fi permis accesul oaspetilor in Crimeea.

Asta nu are atat de mare importanta pentru mine. A avut pentru Dinamo Kiev, care a refuzat sa faca deplasarea la Simferopol sambata trecuta. Meciul s-a jucat la Kiev. Eu n-as fi procedat astfel. M-as fi dus in Crimeea, din dorinta de a incerca sa pastrez cat de cat normalitatea.

Ca si pana acum, ma voi concentra pe ce am de facut ca antrenor. Sambata am meci greu cu Dnipro, as zice decisiv in lupta pentru titlu. Victoria e tot ce conteaza. Noi, cei din fotbal, incercam sa ne facem treaba cat mai bine si speram ca si politicienii sa si-o faca", a mai spus Mircea Lucescu. 

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies