Cuvinte mari în Turcia pentru Florin Niță: "A câștigat inimile tuturor! Greu de umplut golul lăsat de el"

florin nita Gaziantep Turcia Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 16:41
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 16:42

Florin Niță, portar care va împlini 37 de ani la începutul lunii iulie, și-a anunțat plecarea de la Gaziantep, club din Turcia la care a petrecut ultimul sezon.

Niță a fost unul dintre primele transferuri făcut de Marius Șumudică la Gaziantep. Portarul a semnat cu formația turcă în septembrie din postura de jucător liber de contract și a fost folosit în toate meciurile din campionat. În total, 34 de jocuri în Super Lig, 9 dintre ele fără gol primit.

Cuvinte mari în Turcia pentru Florin Niță, care și-a anunțat plecarea de la Gaziantep

Gaziantep s-a salvat dramatic de la retrogradare, în ultima etapă, a încheiat sezonul pe locul 11, iar presa locală și fanii echipei consideră că un merit important îl are Florin Niță, portarul care se pregătește de participarea cu România la EURO 2024.

"Florin Niță, portarul român în vârstă de 36 de ani, care a jucat un rol important în rămânerea lui Gaziantep în prima ligă, și-a luat la revedere de la echipă într-o postare pe rețelele sociale. Niță a câștigat inimile tuturor fanilor prin prestațiile sale și contribuția adusă.

Să marcheze plecarea lui Florin Niță o nouă eră la Gaziantep? Portarul de succes al echipei a atras atenția prin prestațiile sale din acest sezon și a contribuit masiv la rămânerea în prima ligă, salvând numeroase jocuri. Întrebarea este cât de mult va afecta plecarea lui Niță planurile lui Gaziantep pentru următorul sezon.

Fanii lui Gaziantep au reacționat intens după anunțul plecării lui Florin Niță. Mulți și-au exprimat recunoștința față de portar, în timp ce alții s-au întrebat cine îl va înlocui la Gaziantep. Suporterii consideră că va fi greu de umplut golul lăsat de Niță în echipă", scrie Gaziantep'in Habercisi.

La aproape 37 de ani, Florin Niță face parte din lotul preliminar al României pentru EURO 2024. Fostul goalkeeper de la FCSB, Concordia Chiajna sau Sparta Praga a fost ultima oară titular sub tricolor la amicalul cu Irlanda de Nord (1-1), disputat în martie.

Pe lângă Niță, Edi Iordănescu i-a mai convocat în lotul preliminar al României pe portarii Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB) și Răzvan Sava (CFR Cluj).

Mesajul lui Florin Niță la despărțirea de Gaziantep

Portarul de națională și-a anunțat plecarea de la Gaziantep printr-un mesaj postat pe rețelele sociale.

"E momentul pentru mulțumiri! E momentul să spun: mulțumesc, Gaziantep!

Am petrecut un sezon fantastic la Gaziantep, am muncit, ne-am dăruit, ne-am încăpățânat să credem în șansa noastră, iar la final ne-am atins obiectivul!

Așadar, vreau să le mulțumesc celor cu care am reușit acest lucru împreună.

Le mulțumesc antrenorilor cu care am lucrat în acest sezon, Marius Șumudică, Selciuk Inan, Florin Tene și Hakan Bolut ,staff-ului medical, maseurilor, oamenilor din club, dar și directorului sportiv și președinților.

Le mulțumesc colegilor pentru această călătorie minunată, cu urcușuri și coborâșuri, ca un roller coaster. Sunt mândru de ce am reușit.

Iar la final, dar nu in ultimul rând, le mulțumesc din suflet fanilor Gaziantep, fără voi n-am fi reușit nimic! Ați fost magnifici! Ați fost minunați! Ați fost suporteri adevărați! Echipa vă merita, așa cum și voi meritați o echipă pe măsura dragostei voastre!

Cu respect, Florin Niță!", a fost mesajul postat Florin Niță pe Instagram.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!