Gica Hagi Dzevad Prekazi Farul Constanta Galatasaray Stranieri

Atac la „Rege”! Gică Hagi, contestat de un fost fotbalist al lui Galatasaray: „Am fost mai bun decât el! Sută la sută!” 

Un fost fotbalist al lui Galatasaray consideră că a fost un fotbalist mai bun decât Gică Hagi. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 18:49
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 18:49

Gică Hagi (57 ani) a evoluat 5 sezoane la Galatasaray, între 1996 și 2001. Timp în care a bifat 192 de meciuri, a marcat 71 de goluri și a oferit 63 de pase decisive. Pe lângă aceste realizări personale, „Regele” a câștigat cu gruparea din Istanbul Cupa UEFA și Supercupa Europei, patru tiluri, două Cupe și două Supercupe ale Turciei.

Dževad Prekazi, convins că a fost un fotbalist mai bun decât Gică Hagi 

Însă, Dževad Prekazi (65 ani) nu este impresionat de performanțele lui Hagi la Galatasaray. Chiar dacă i-a recunoscut talentul românului, cel care a jucat între 1985 și 1991 pentru turci consideră că a fost un fotbalist mai bun decât „Regele”.

„Norocul lui a fost că a părăsit România când era tânăr, dar nu am putut din cauza legilor. Gică Hagi s-a transferat din țara lui și a evoluat în străinătate. A mers în Liga a doua sau a treia din Italia când a ieșit prima dată din țară.

Hagi a fost extrem de talentat, însă eu nu am avut norocul lui. Am fost un fotbalist mai bun decât Hagi din toate punctele de vedere! Sută la sută”, a declarat Dzevad Prekazi, potrivit publicației Karar.

Duelul dintre Gică Hagi și Dževad Prekazi

În cele 6 sezoane petrecute la Galatasaray, kosovarul a adunat 165 de partide, în care a marcat 29 de goluri și a oferit 51 de pase decisive. 

Hagi are câștig de cauză și la trofeele câștigate în Turcia. Chiar dacă a jucat un an mai mult decât actualul antrenor al Farului, Dževad Prekazi a câștigat doar două titluri cu Galatasaray și trei Supercupe.

Cei doi au fost și adversari, în Steaua - Galatasaray, în 1989, în semifinala Cupei Campionilor Europeni. Atunci, roș-albaștrii s-au impus cu 4-0 pe stadionul din Ghencea, ca în retur să obțină o remiză, 1-1.  

Modifică setările cookies