Razvan Lucescu Jasmin Kurtic olympiacos PAOK Salonic Super League 1 Stranieri

As în atac, praf în apărare! PAOK, echipa lui Lucescu jr., are cea mai bună ofensivă din Grecia și dă golgheterul campionatului

Trupa din Salonic se află pe poziția a treia, la 13 puncte distanță de primul loc, ocupat de Olympiacos.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Decembrie 2021, 07:55
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 07:48

Deși PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, se află în ceea ce presa din Grecia numește criză, formația din Salonic prezintă, cel puțin pe hârtie, cel mai ofensiv joc din Super League 1.

Un mijlocaș box-to-box este golgheterul din Super League 1

Alb-negrii au cel mai bun atac din campionatul elen, cu 31 de goluri marcate în cele 15 etape, și dau și unul dintre co-golgheterii competiției, slovenul Jasmin Kurtic (32 de ani, 9 goluri). 

Kurtic nu este însă atacant, ci un mijlocaș central box-to-box, împrumutat de la Parma și aflat la cel mai eficient sezon din carieră.

A depășit cu mult numărul de goluri primite în întreg sezonul 2018-2019, când a câștigat eventul

Defensiva este însă la pământ: PAOK a primit 20 de goluri și doar patru echipe au apărări mai slabe! 

În anul în care făcea dubla campionat-cupă (2019), tot cu Lucescu pe bancă, formația din Salonic primea 14 goluri în tot campionatul, adică în 30 de etape.

Trăgând linie, trupa lui Răzvan Lucescu se află pe poziția a treia în clasament (28 de puncte), la 13 puncte distanță de liderul neînvins Olympiacos, fiind încadrată de celelalte superputeri ale Greciei, AEK (locul 2, 30 de puncte) și Panathinaikos (locul 4, 23 de puncte, un joc mai puțin disputat).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!