Anunț neașteptat al lui Ronaldo Deaconu: „Aveam o ofertă cu 50% mai mare!” Motivul pentru care a ales să joace în Liga 2 din China 

Ronaldo Deaconu China Gaz Metan Medias Shaanxi Chang an Athletic Stranieri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 13:30
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 13:33

Ronaldo Deaconu (24 ani) și-a găsit echipă după despărțirea de Gaz Metan Mediaș.

Fotbalistul a rămas liber de contract în ianuarie, după despărțirea de Gaz Metan Mediaș, în urma memoriului depus, iar de atunci s-a antrenat alături de CSA Steaua. Cu toate astea, Deaconu a prins un transfer de-a dreptul surprinzător, în a doua ligă din China, la Shaanxi Chang'an Athletic

Ceea ce a surprins a fost faptul că a refuzat alte oferte de la echipe fie din Liga 1, fie din Europa, preferând să aleagă Asia datorită beneficiilor financiare, după cum a dezvăluit chiar el. 

Ronaldo Deaconu: „Aveam o ofertă cu 50% mai mare!”

Mai mult decât atât, într-un interviu acordat recent, Ronaldo Deaconu, care a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB în trecut, a dezvăluit că primise o ofertă cu 50% mai mare din prima ligă a Chinei, pe care însă a refuzat-o, preferând să joace pentru cei de la Shaanxi Chang'an Athletic. Românul se va lupta pentru promovare alături de noua sa echipă, punctând că i-a plăcut și proiectul propus de oficialii chinezi. 

„Pe mine m-a atras foarte mult interesul arătat de cei de acolo. M-a atras foarte mult proiectul. Au adus un antrenor cu experiență foarte mare în prima ligă.

Au fost și alte oferte. Așa am decis eu. Au fost din Europa, din Arabia Saudită, din România. Am avut chiar din Liga 1 din China, o ofertă cu 50 la sută mai mare.

Și banii au contat, dar în mare parte proiectul și cultura fotbalistică, orașul. Am refuzat oferta, pentru că îmi dădusem cuvântul”, a declarat Ronaldo Deaconu pentru playsport

  • 1.2 milioane de euro este cota lui Ronaldo Deaconu conform Transfermarkt.
  • 20 de meciuri a jucat în acest sezon, având 3 goluri marcate și 8 assist-uri. 

Ronaldo Deaconu, gata să învețe chineză: „Am vorbit și cu Nicolae Stanciu!” 

Totodată, fotbalistul român a dezvăluit că s-a consultat și cu Nicolae Stanciu, transferat și el la nou-promovata Wuhan Three Towns și a dezvăluit care sunt planurile sale odată ajuns în China. Deaconu a luat deja legătura cu antrenorul său și a declarat că a fost primit foarte bine de noul tehnician. 

„Am vorbit și cu Nicolae Stanciu. Mă bucur că va mai fi un român. Le-am zis că vreau să învăț limba, pe cât de mult se poate. Sunt iubitor de mâncare chinezească.

Mai urmează câteva săptămâni pentru obținerea vizei. În aprilie începe campionatul, din ce am înțeles. Am reușit să schimbăm câteva discuții pe net. Antrenorul e chinez, m-a primit foarte bine.

Este un proiect foarte frumos, am mare încredere că pot face lucruri bune acolo”, a adăugat fostul jucător de la Gaz Metan Mediaș. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!