Alexandru Maxim Gaziantep Superliga Turciei Stranieri

Alexandru Maxim, două pase decisive pentru Gaziantep, în „thriller-ul” cu Karagumruk

Alexandru Maxim a fost integralist în meciul Karagumruk - Gaziantep, scor 3-3.

Vali Andronescu
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 17:18
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 17:17

Alexandru Maxim a semnat cu Gaziantep în vara anului 2020, iar în acest sezon tehnicianul Erol Bulut l-a folosit încă din primul minut în fiecare meci de campionat.


Gaziantep a făcut duminică după amiază deplasarea la Instanbul pentru meciul cu Karagumruk, unde a obținut un singur punct, după ce ar fi putut să plece acasă cu toate cele trei.

Alexandru Maxim a fost decisiv în două situații. Mai întâi, la golul lui Ersoy din minutul 13. Figuieredo a dus scorul la 2-0 (20'), iar Baniya a redus din diferență pentru oaspeți, realizând scorul primei părți a jocului: 2-1 în favoarea lui Gaziantep.

În repriza secundă, același Baniya a restabilit egalitatea, dar Alexandru Maxim a avut încă un moment decisiv și a mai oferit un assist. Merkel a înscris în minutul 65, dar meciul nu s-a terminat încă.

Kouassi a dus scorul la 3-3 în minutul 69, iar Gaziantep a ratat șansa să obțină trei puncte importante în Superliga Turciei și, implicit, să avanseze în clasament.


Cu cele două pase decisive, Alexandru Maxim a ajuns, în acest sens, la cinci assisturi în această stagiune. Totodată, fostul internațional român are trecute în CV și trei goluri.

Cariera lui Alexandru Maxim

Mijlocașul din Piatra Neamț a evoluat de-a lungul carierei sale la FC Ardealul, Espanyol, Badalona, Pandurii, VfB Stuttgard, Mainz, iar acum este legitimat la Gaziantep.

Alexandru Maxim este cotat în acest moment la 3.5 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate, însă cea mai mare valoare pe piață a avut-o în 2014, 7 milioane.

Cele mai multe apariții din cariera sa de profesionist le-a bifat la Vfb Stuttgard, 131, unde a reușit să se impună pe tabelă de 17 ori și să paseze decisiv în 35 de situații.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies