Stranieri

A scăpat de coșmarul de la Dinamo, dar nu și-a uitat colegii! Deian Sorescu: ”Vor face față la baraj”

Deian Sorescu a plecat de la Dinamo și a semnat cu Rakow.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 23:53
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 00:03

Fotbalistul de 24 de ani a fost mult timp unul dintre liderii lui Dinamo, iar după o perioadă mai dificilă a prins transferul în Polonia, la Rakow, locul doi din Ekstraklasa, echipă la care mai evoluează și Bogdan Racovițan.

Chiar dacă a scăpat de Dinamo, Deian Sorescu nu a uitat suferințele prin care a trecut la echipa din Ștefan cel Mare și este alături de colegii săi, în cursa spre salvarea de la retrogradare, fiind sigur că echipa va trece cu brio peste barajul de menținere.

Sunt pe drum, mă duc spre casă. În oraș nu e foarte mare agitație sau poate nu o simt eu pentru că nu ies foarte des. Mă bucur că suntem oameni, înțelegem și ne ajutăm reciproc. Trebuia să ajung acasă. Am profitat de acest lucru, am fost și la un meci din Liga 2, la Chiajna. Mă așteptam la mai mult, sunt două echipe care vor să promoveze. Mă așteptam la mai mult de la Chiajna, dar au avut și ghinion în ultimul minut.

Nici nu îmi imaginez cât de liniștit sunt acum, față de ce am trăit la Dinamo. Obiectivul nostru e clasarea pentru primele trei locuri. Ne vom lupta pentru titlu, avem șansă, de ce să nu profităm de acest lucru?

Nu mă așteptam ca Flavius Stoican să fie înlăturat și ca Dușan Uhrin să revină. Am fost la echipă când a plecat. În ultima perioadă nu mă mai surprindea nimic și mă împăcam cu gândul că aia era. Nu au fost asemenea momente. Nu știu care e situația acum, dar îmi e greu să cred că Uhrin nu îi știe pe jucători pentru că atunci când îți asumi niște responsabilități, trebuie să cunoști fiecare punct.

S-au interesat de mine cei din FRF. Nu sunt supărat, e decizia antrenorului. Vreau să îmi arăt calitățile, să mă impun și să joc meci de meci. Convocarea la națională, dacă voi fi chemat, este un lucru foarte bun și voi reprezenta România cu drag.

Sunt diferențe mari de la organizare până la cel mai mic detaliu. Ce m-a surprins cel mai mult e faptul că clubul la care sunt are o organizare perfectă. Aici te pregătește și din punct de vedere mental. Vor să te dezvolte atât personal, dar în același timp să nu gândești doar cu sufletul. Asta e diferența între un jucător român și un jucător de aici. Facem antrenamente cu un mental coach și ni-l dă exemplu pe Lewandowski. Și el a întâmpinat dificultăți când a mers în Germania, dar a lăsat emoțiile deoparte și s-a transformat într-o mașinărie.

Cu siguranță Dinamo va face față la baraj. Au o experiență mai mare. La un meci de baraj nu mai contează nici experiența, nici meciurile. Sper ca Uhrin să ajute echipa să nu ajungă la baraj.

Nu știu ce se întâmplă pe viitor, au fost și multe incidente, și multe subiecte aruncate pe mine, multe discuții. Era foarte greu ca situația să mai poată fi controlată. Au mai fost oferte, dar asta a fost cea mai bună pentru club și pentru mine din punct de vedere financiar. Le-am transmis celor de la Dinamo să nu mai vină zi de zi să îmi spună despre oferte. Le-am spus să vină să îmi spună în momentul când vor ajunge la un acord”, a declarat Deian Sorescu la Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies