Campionate externe

VIDEO L-au băgat la meditații! Deian Sorescu învață deja limba poloneză: ”Clubul îmi oferă posibilitatea asta”

Deian Sorescu (24 de ani) se bate la titlu în Polonia cu noua sa echipă, Rakow Czestochowa, care l-a transferat de la Dinamo pentru 800.000 de euro în iarnă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 08:24
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 09:02

Internaționalul român, care nu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel, a fost impresionat de ce a găsit la noua sa echipă. Clubul îi oferă chiar și posibilitatea de a învăța limba poloneză.

Deian Sorescu învață limba poloneză: ”Cei de la club îmi oferă posibilitatea asta”

„Mă bucur că reușim să ne menținem, mă bucur că suntem acolo sus și ne luptăm la campionat. A fost o diferență, acum patru luni și jumătate mă luptam la retrogradare și acum mă bat la campionat. Totul este foarte diferit, de la organizare până la orice mic detaliu. 

Cei de la club îmi oferă posibilitatea de a învăța poloneză, am de două ori pe săptămână și ăsta e un lucru bun, pentru cu ușor ușor mă pot înțelege cu toată lumea, pentru că sunt unii băieți care nu vorbesc engleză și e mai dificil”, a spus Deian Sorescu.

VIDEO - Declarațiile lui Deian Sorescu

Sorescu a bifat deja cinci meciuri pentru Rakow Czestochowa, reușind un gol și o pasă de gol. În Polonia, fostul dinamovist este coleg cu Bogdan Racovițan, care este accidentat.

800.000 de euro a plătit Rakow Czestochowa, noul lider din Polonia, pentru a-l transfera pe Deian Sorescu. Acesta a devenit cel mai scump transfer din istoria clubului. În următoarea etapă, Rakow va juca pe teren propriu cu Legia Varșovia.

Patronul, o avere de peste 500 de milioane de euro

Rakow Czestochowa este un club deținut de omul de afaceri Michał Świerczewski, cu afaceri în domeniul calculatoarelor și o avere de peste 500 de milioane de euro, conform money.pl. Acesta a pus bazele unui club sănătos, fără să se implice prea mult în viața echipei. Drept dovadă, antrenorul Marek Papszun (47 de ani) a fost instalat în 2016, când clubul activa în Liga a treia, și este și astăzi ”principal” la echipă, cu un contract valabil până în 2023!

Modifică setările cookies