Operatiunea dramatica de salvare a echipei de fotbal blocate intr-o pestera continua! Elon Musk se implica, dupa ce un scafandru a murit

Thailanda pestera Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2018, 16:11
Data actualizarii: Vineri 06 Iulie 2018, 22:03

Cea mai dramatica operatiunea de salvare a momentului este in plina desfasurare in Thailanda.

O echipa de fotbal formata din 12 baieti este blocata la 2.5 kilometri adancime intr-o pestera. Copiii si antrenorul lor au fost descoperiti la doua saptamani de la disparitia cauzata de o serie de inundatii care au devastat o regiune a Thailandei.

Localizati de cateva zile, copiii nu pot fi inca scosi, pentru ca galerii ale pesterii sunt inundate. Din acest motiv, autoritatile au trimis trupe speciale, pompieri si scafandri pentru a gasi o solutie si pentru a transporta tuburi de oxigen catre copii.

Azi-noapte, un scafandru a murit inecat intr-o galerie a pesterii!

Elon Musk, fondatorul Tesla, Space X si Boring, a anuntat ca a trimis o echipa de ingineri in Thailanda, pentru a ajuta la scoaterea baietilor din pestera.

"Inginerii Space X si Boring se indreapta spre Thailanda, sa vada daca pot ajuta guvernul. Probabil ca sunt multe aspecte complexe de luat in considerare, care sunt greu de apreciat daca o persoana nu se afla acolo personal", a spus el.

In acest moment, autoritatile thailandeze incearca sa scoata apa dintr-o portiune a pesterii. Totusi, micii fotbalisti vor trebui sa traverseze o alta portiune inundata, iar multi dintre ei nu stiu sa inoate.

Pe de alta parte, marea temere este ca noi ploi vor provoca inundatii in regiune.

Gianni Infantino, presedintele FIFA, a anuntat ca intreaga echipa si antrenorul vor lua parte la finala Campionatului Mondial de Fotbal dupa ce operatiunea de salvare se va incheia cu succes.

"Suntem increzatori ca intreaga operatiune se va termina cu bine", a spus el.

In total, 1.000 de persoane sunt implicate in operatiune, in timp ce localnicii cauta si ei pe o raza de kilometri alte intrari in pestera.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!