Ucraineanul Oleg Protasov n-are milă de sportivii ruși. Fostul antrenor al Stelei, declarație-manifest

Oleg Protasov Protasov Ucraina Razboi ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 17:42
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 18:07

Citește AICI tot ce s-a întâmplat în Ucraina, în ultima săptămână.

Ucraineanul Oleg Protasov, unul dintre cei mai iubiți antrenori din istoria Stelei, e în prezent vicepreședinte al Federației de Fotbal din Ucraina. S-a mutat la marginea Kievului și nu evită să spună cu subiect și predicat exact ce se întâmplă în țara sa.

Fost adversar al României la Coppa del Mondo, în meciul tricolorilor din Grupa B, România - URSS 2-0 (dublă Marius Lăcătuș), Oleg Protasov îi desființează pe sportivii ruși care nu recunosc că Vladimir Putin a ordonat ca Ucraina să fie invadată.

"Sportivii din Rusia merită tot ceea ce primesc. Nu poate fi spus că fotbalul și sportul în general sunt în afara politicii. Dacă ești un sportiv de top, trebuie să ai puterea să amfirmi: “Nu sunt de acord cu asta, cred că este un război, adică ceva greșit”. Dar ei susțin aceste lucruri (n.r.: războiul) chiar prin tăcerea lor.

Dacă nu spui nimic, atunci ești de acord cu tot ce se întâmplă! Din acest motiv, sportivii ruși merită să fie pedepsiți, să fie excluși din sport, la care se adaugă celelalte sancțiuni și probleme. Toată lumea ar trebui să simtă gustul înfrângerii care îi așteaptă", a spus Oleg Protasov, potrivit de sport.ua.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!