Tragedie în sport! În 2018 supraviețuit nouă zile blocat într-o peșteră, acum a murit subit la doar 17 ani

tragedie in sport Duangpetch Promthep Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 14:20
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 14:25

Duangpetch Promthep (17 ani) a murit marți după ce a fost dus de urgență la spital duminică. 

Tânărul jucător de fotbal este unul dintre cei 12 băieți care au fost salvați dintr-o peșteră din Thailanda în 2018. Duangpetch a fost găsit inconștient în căminul său din Leicestershire, duminică, și transportat la spital, unde a murit marți, informează BBC

Anul trecut, băiatul s-a înscris într-o academie de fotbal din Marea Britanie. Duangpetch era căpitanul echipei thailandeze de fotbal rămasă blocată într-o peșteră pentru aproape două săptămâni din provincia Chiang Rai. 

Tânărul Duangpetch Promthep a murit la doar 17 ani 

Cauzele morții sale nu au fost menționate, însă autoritățile susțin că decesul nu este tratat ca fiind suspicios, în contextul în care din Thailanda apar informații conform cărora ar fi suferit o lovitură la cap. 

Pe data de 23 iunie 2018, după un antrenament, echipa de fotbal Wild Boards, a cărui căpitan era Promthep, a făcut o cursă pe biciclete până la o peșteră, traseu pe care băieții obișnuiau să îl facă des. Cu toate astea, a început o furtună, care a dus ca tunelurile să se prăbușească, iar băieții au rămas blocați. 

Copiii au petrecut nouă zile în întuneric și fără mâncare, în timp ce se derulau căutările disperate la care au participat aproximativ 10.000 de oameni. Promthep a împlinit 13 ani chiar când se afla blocat în peșteră, în timp ce coechipierii săi aveau între 11 și 16 ani, iar antrenorul, Ekkaphon Kanthawong, avea 25. 

Conform BBC, băieții s-au folosit de pietre pentru a săpa găuri prin care să scape, în timp ce antrenorul i-a învățat tehnici de meditație pentru a rămâne calmi. Băieții au fost scoși după ce au fost sedați cu ketamină, iar operațiunea de salvare a ținut prima pagină a ziarelor. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!