Tragedie în sport! Fostul ciclist cu o poveste impresionantă a murit la doar 40 de ani după o luptă lungă cu boala secolului 

Lieuwe Westra Sporturi
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 18:05
Data actualizarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 18:06

Lieuwe Westra (40 ani) s-a stins din viață la doar 40 de ani, după cum informează presa olandeză. 

Fostul ciclist olandez s-a confruntat ani buni cu depresia, iar sâmbătă a fost găsit mort în Zwaagdijk, Olanda. Westra s-a retras din ciclism în 2017, luptându-se cu depresia, iar de atunci a trecut prin momente extrem de dificile, divorțând de soție, dar și vânzând hotelul specializat pentru cicliști pe care l-a construit împreună cu fosta nevastă. 

Povestea impresionantă a lui Lieuwe Westra 

La vârsta de 16 ani, Westra era considerat ca fiind cel mai bun ciclist din Olanda pe categoria sa de vârstă, însă a dus și atunci o mare luptă cu adicția de alcool și droguri, de care părinții s-au chinuit să îl salveze. Ulterior s-a retras din ciclism, alegând munca pe șantier, informează We Love Sport, iar la 26 de ani s-a întors la sportul care l-a consacrat. 

În ciuda debutului întârziat ca profesionist, Westra a reușit să se remarce în cariera de 11 ani în care a reușit să obțină 13 victorii, inclusiv etape în Paris-Nice, Tour of California sau Criteriul Dauphine, cele mai remarcabile. În 2014 l-a ajutat pe coechipierul său, Vincenzo Nibali să câștige tricoul galben în Turul Franței. 

Lovit de depresie în 2017, a decis să se retragă, iar sâmbătă boala cumplită, considerată ca fiind boala secolului 21, i-a adus sfârșitul. Cauza morții sale nu a fost încă dezvăluită. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!