TAS a facut anuntul OFICIAL: Timisoara, Bistrita si Bihor vor juca in Liga a II-a!!!

Autor: Sport.ro
Luni 18 Iulie 2011, 14:19

	TAS a facut anuntul OFICIAL: Timisoara, Bistrita si Bihor vor juca in Liga a II-a!!!

TAS a dat in urma cu cateva minute verdictul oficial in cazul procesului inaintat de Poli Timisoara impotriva Federatiei

UPDATE: Adrian Orza, vicepresedintele Timisoarei: "Sunt oameni care nu ar vrea sa mai continue cu Marian Iancu"

"Eu pot sa spun ca ne-am implicat mult in fotbal, dar din pacate am fost prinsi in aceasta morisca a declaratiilor dintre oficiali si Federatie. Vom vedea ce se va intampla, daca mai ramane Iancu sau nu. Sunt oameni care isi doresc sa plece Marian Iancu, daca se dovedeste ca el are cea mai mare parte din vina.", a declarat Adrian Orza la gsptv.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins memoriile inaintate de Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor, in privinta licentei, gruparile urmand sa evolueze din sezonul viitor in Liga II, a anuntat, luni, site-ul oficial al forului de la Lausanne.

Vicecampioana FC Timisoara, care de curand a revenit la numele Poli Timisoara, nu a primit licenta pentru a evolua in sezonul 2011/2012 al primului esalon fotbalistic, in aceeasi situatie fiind si gruparea Gloria Bistrita (locul 14 in Liga I), dar si FC Bihor, care a obtinut pe teren promovarea din Liga a II-a.

Cele trei cluburi primisera licenta din partea comisiei de prima instanta a FRF, dar directorul de licentiere a FRF, Viorel Duru, a contestat aceasta decizie si apelul sau a fost admis. Apoi, FC Timisoara, Gloria si FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanta de la Lausanne a audiat partile, in regim de urgenta, la 13 si 14 iulie.

FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, iar Gloria Bistrita pentru datorii la buget. FC Bihor nu a primit licenta pentru datorii catre angajati si catre bugetul de stat.

In urma deciziei TAS de luni, Poli Timisoara si Gloria Bistrita au retrogradat in Liga a II-a, locul lor fiind luat de Sportul Studentesc, retrogradata sportiv, dar care isi mentine pozitia in primul esalon, si de CS Mioveni, locul trei in Seria a II-a a Ligii a doua, iar FC Bihor nu are dreptul de a promova, fiind inlocuita de Vointa Sibiu, locul 4 in Seria a II-a, castigatoarea unui meci de baraj cu Sageata Navodari, locul 3 in Seria I a ligii secunde.

Sursa: Mediafax
Sursa foto: tas-cas.org

Al doilea vârf al pandemiei de COVID-19, în România. Cum a evoluat numărul îmbolnăvirilor și cel al deceselor
BRAT