2012 este adevarat! Vine apocalipsa in Liga lui Mitica! Sase evenimente antologice pe care nici mayasii nu le-ar fi anticipat:

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Iulie 2011, 13:30
Data actualizarii: Miercuri 20 Iulie 2011, 13:11

Calendarul mayasilor se termina in 2012. Probabil au ramas fara "hartie", sau poate nu au vrut sa pregateasca lumea pentru evenimentele incredibile din Liga lui Mitica.

S-au scris carti, s-au facut filme si emisiuni TV. In 2012 este asteptata apocalipsa, dupa calendarul mayas.
Iata cele 6 evenimente incredibile ce s-au intamplat in ultima perioada in fotbalul romanesc:

1. Eterna Terra Nova si-a gasit sfarsitul

Unul dintre simbolurile fotbalului romanesc, Universitatea Craiova a fost dezafiliata! Echipa practic nu mai exista in fotbalul romanesc, iar jucatorii sunt liberi sa plece.
Mititelu ameninta ca va castiga procesul in civil, dar cine il mai crede? A retrogradat pe bune in liga a 2-a, iar prin actiunile sale a distrus un mit!

2. De la noptile din Champions League, la matinal

Alt simbol, aceeasi soarta. Politehnica Timisoara s-a stins, echipa fiind luata din Champions League si retrogradata in Liga a 2-a. Jucatorii vor fi vanduti, iar echipa are un viitor intunecat in urmatorii ani.
Aceeasi placa am auzit-o si la Marian Iancu: "Federatia risca, Federatia se inseala!". Federatia a avut dreptate si TAS-ul a taiat-o pe Timisoara de pe lista. Doua simboluri au fost distruse de greselile facute de patronii lor, taxate aprig de FRF!

3. Nemuritorul "Tata Jean" si-a pierdut Gloria
Nimeni nu ar fi crezut ca Gloria Bistrita va disparea de pe scena Ligii 1, cat timp la carma echipei este Jean Padureanu. Acesta a comis o greseala manageriala care a costat echipa, lasand Steaua si Dinamo sa fie singurele echipe ce nu au retrogradat din Liga 1.


4. Steaua si Dinamo, apusul unei rivalitati

Degeaba se lupta suporterii intre ei, se urasc si se bat. Degeaba isi dau jucatorii sufletul pe teren. Steaua si Dinamo sunt practic neamuri, dupa ce Gigi Becali, seful de la Steaua, a devenit nasul lui Borcea, seful de la Dinamo.
Acestia vad meciuri impreuna, vorbesc la TV de pe acelasi telefon si isi transfera jucatori intre ei. Rivalitatea a disparut in loja, iar starea de spirit se va transmite in curand si in teren si in tribune!

5. Ghencea si Giulesti, doua lumi parasite

Mai mult decat doua stadioane, Ghencea si Giulesti sunt locul in care s-au nascut si au crescut doua dintre miturile fotbalului romanesc. Steaua si Rapid pleaca de acasa, in cautarea unei afaceri mai bune pe National Arena.
Cine ar fi crezut ca vor juca pe acelasi stadion? Cine ar fi crezut ca in Ghencea va creste lucerna pe terenul pe care Lacatus, Iordanescu sau Sames au scris istorie? Cine ar fi crezut ca in Giulesti se vor auzi doar rotile de tren?

6. Cometa Urziceni! Fuse si se duse!

Unirea Urziceni are o poveste simpla. A promovat, a luat titlul, a facut recordul de puncte in Champions League, pentru o echipa romaneasca, si a disparut. Adio!


La ce ar trebui sa ne asteptam dupa toate aceste evenimente?

Ce echipa va fi retrogradata sau dezafiliata in sezonul viitor?

Vor mai ajunge arbitri si conducatori la puscarie?

Ce echipa isi va mai parasi stadionul unde a evoluat decenii la rand?

Cert este ca fotbalul romanesc a pierdut 2 echipe de legenda, U Craiova si Poli Timisoara, iar viitorul nu arata deloc bine!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!