Tabloul de 450 mil $ vandut de patronul lui Monaco ar fi UN FALS! Pictura a fost vanduta cu 60$ in 1958

Dmitry Rybolovlev AS Monaco Salvator Mundi Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Noiembrie 2017, 20:27
Data actualizarii: Marti 21 Noiembrie 2017, 20:48

E ca si cum rusul lui Monaco, Dmitry Rybolovlev, l-ar fi trimis pe fratele geaman al lui Mbappe la PSG :)

Lumea artei este zguduita zilele acestea de o ipoteza de toti banii - tabloul vandut de Dmitry Rybolovlev cu 450 de milioane de dolari nu ar fi o pictura autentica Leonardo da Vinci.

Conform mai multor pareri ale unor critici de arta, tabloul intitulat "Salvator Mundi", care il infatiseaza pe Iisus Hristos, nu a fost pictat de Leonardo da Vinci, ci de Giovanni Boltraffio, un baiat angajat la atelierul lui Da Vinci in jurul anului 1500.

"Nu sunt istoric, dar ma uit la tablouri de 50 de ani. Acesta nu imi pare un tablou pictat de Leonardo", spune Jerry Saltz, critic de arta al publicatiei New York Magazine.

Un amanunt incredibil legat de pictura "Salvator Mundi" e ca acest tablou a fost vandut in 1958, la casa de licitatii Sotheby, cu doar 60 de dolari.

A urmat un proces de restaurare, iar in 2011 s-a descoperit ca ar fi fost pictat de Leonardo da Vinci.

A fost scos la licitatie, la Galeria Nationala din Londra, si a fost cumparat de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev cu 127,5 milioane de dolari.

Patronul lui AS Monaco l-a vandut acum cu 450,3 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare suma platita vreodata pentru o pictura.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!