FOTO Sancţiuni aspre în El Salvador după busculada soldată cu 12 morţi

El Salvador Stiri
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 26 Mai 2023, 10:58
Data actualizarii: Vineri 26 Mai 2023, 11:04

Preşedintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a promis că "nimeni nu va rămâne nedepsit" după busculada soldată cu 12 morţi pe un stadion de fotbal, sancţiuni dure fiind dictate pentru clubul organizator, condamnat deja la un an de meciuri cu porţile închise, şi ai cărui proprietari au fost arestaţi joi.

Justiţia a anunţat arestarea lui Pedro Hernandez, preşedintele clubului Alianza din San Salvador, responsabil cu securitatea clubului, a directorului financiar, precum şi a directorului general al societăţii care exploatează stadionul Cuscatlan, unde s-a produs drama.

Preşedintele Bukele a anunţat pe Twitter că ancheta "va viza pe toată lumea: echipe, conducători, stat, ligă, federaţie etc". "Indiferent cine se va face vinovat, nu va rămâne nepedpsit", a spus şeful statului.

"Ancheta a arătat că nu au fost suficiente porţi de intrare pentru numărul mare al suporterilor la meciul Alianza - FAS", a declarat, la rândul său, procurorul general.

Federaţia salvadoriană de fotbal (Fesfut) şi cluburile au decis, miercuri, să oprească turneul "Clausura" al campionatului naţional după tragedia de sâmbăta trecută.

Această decizie a fost criticată de jucătorii salvadorieni, care au cerut Federaţiei, într-un comunicat colectiv denumit "Jucători uniţi", să "reconsidere decizia ţinând cont în primul rând de opţiunea lor şi de respectarea dreptului la muncă".

Douăsprezece persoane au murit sâmbăta trecută în El Salvador, în timpul unei busculade generate de suporteri care încercau să intre pe stadionul Cuscatlan din capitala San Salvador, pentru a asista la un meci de fotbal din prima ligă.

Directorul Poliţiei Naţionale Civile din El Salvador, Mauricio Arriaza, a declarat presei că nouă persoane au decedat la faţa locului, iar alte trei la diferite spitale.

Busculada ar fi fost declanşată de suporteri care încercau să intre pe stadion pentru a asista la meciul de campionat dintre echipa locală Alianza şi formaţia CD FAS.

Meciul a fost întrerupt şi sute de agenţi ai forţelor de ordine, precum şi militari, au coordonat evacuarea spectatorilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!