Samuel Eto'o e bun de plată! Amenda usturătoare primită de la Confederaţia Africană

Samuel Eto o Confederaţia Africană Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 18:56
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 18:56

Comisia de disciplină a Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF) l-a amendat pe fostul internaţional camerunez şi actualul preşedinte al Federaţiei Cameruneze de Fotbal, Samuel Eto'o, cu 200.000 de dolari pentru "încălcarea principiilor etice".

Fostul star de la Barcelona şi Inter Milano a fost "acuzat de manipularea meciurilor de fotbal şi de încălcarea principiilor de etică şi integritate", a precizat CAF într-un comunicat.

Cu toate acestea, comisia "a considerat că, în situaţia actuală, nu există suficiente dovezi pentru a-i declara pe Samuel Eto'o Fils şi pe Valentin Nkwain (preşedintele Victoria United, n.r.) vinovaţi de aranjarea meciurilor".

Totuşi, comisia a decis că preşedintele federaţiei cameruneze "a încălcat grav principiile de etică, integritate şi sportivitate prevăzute la articolul 2 alineatul (3) din statutul CAF prin semnarea unui contract de ambasador de marcă cu 1XBET (un site de pariuri online) în schimbul unei remuneraţii" şi l-a amendat cu 200.000 de dolari.

"Această decizie este surprinzătoare în mai multe privinţe", au reacţionat avocaţii săi Florian Mbayen Hegba, Antoine Vey şi Bonny Elame într-un comunicat.

"Faptele reclamate nu provin dintr-o competiţie organizată de CAF, singurele care intră în sfera de competenţă a comisiei disciplinare, aşa cum se stipulează în mod clar în codul disciplinar al CAF care stabileşte sfera sa de competenţă", au adăugat aceştia. "În plus, comisia disciplinară a considerat că se poate pronunţa asupra problemelor etice, în timp ce CAF nu are nici un cod etic, nici o comisie de etică", au declarat avocaţii săi, anunţând intenţia clientului lor de a "face apel împotriva acestei decizii în faţa comisiei de apel a CAF".

Fostul atacant internaţional, în vârstă de 43 de ani, a ţinut recent prima pagină a ziarelor pentru lupta sa cu Ministerul Sportului din Camerun, care a ales un nou antrenor pentru Leii neîmblânziţi fără aprobarea sa.

news.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!