Putin, scos din sărite de ultima mutare a occidentalilor! Mesajul dur transmis de liderul de la Kremlin

Vladimir Putin Jo Jocurile Olimpice Stiri Vladimir Putin
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2023, 22:13
Data actualizarii: Joi 14 Decembrie 2023, 23:55

Vladimir Putin, președintele Rusiei, dispus să facă un gest fără precedent.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) riscă să „îngroape mişcarea olimpică” impunându-le sportivilor ruşi şi belaruşi să participe sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara viitoare, a denunţat preşedintele rus Vladimir Putin.

„Tot ceea ce fac oficialii sportivi internaţionali în legătură cu sportul rusesc este o contradicţie totală şi o denaturare a ideilor lui Pierre de Coubertin”, a afirmat Putin, referindu-se la fondatorul mişcării olimpice.

„Dacă vor continua să acţioneze în acelaşi mod, vor îngropa mişcarea olimpică”, a adăugat preşedintele rus joi la Moscova, în prima sa conferinţă de presă importantă după declanşarea războiului din Ucraina.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat săptămâna trecută că toţi sportivii ruşi şi belaruşi care se califică la disciplinele lor pentru JO 2024 pot participa ca neutri, fără steaguri, embleme sau imnuri. Ruşilor şi belaruşilor li s-a interzis iniţial să concureze la nivel internaţional în urma invadării Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022.

Vladimir Putin a precizat că doreşte „să analizeze cu atenţie condiţiile” înainte de a lua o decizie finală în privinţa participării sau a boicotării Jocurilor de la Paris de către sportivii ruşi.

Putin le-ar putea interzice sportivilor ruși să participe la Olimpiadă

„Se antrenează de ani de zile şi de aceea i-am susţinut pe sportivii noştri să meargă la astfel de competiţii, dar trebuie totuşi să analizăm cu atenţie condiţiile propuse de CIO. Dacă aceste condiţii artificiale ale CIO sunt concepute pentru a elimina cei mai buni sportivi ruşi pentru a arăta la Jocurile Olimpice că sportul rusesc este pe moarte, atunci trebuie să decideţi dacă mergeţi acolo”, a spus preşedintele rus.

CIO a precizat că sportivii neutri vor concura doar în sporturi individuale şi nu vor fi permise echipe pentru cele două ţări. Sportivii care susţin activ războiul din Ucraina nu sunt eligibili, nici cei care au contracte cu armata rusă sau belarusă. Rusia a protestat energic împotriva restricţiilor care îi vizează pe sportivii săi, argumentând că acestea sunt împotriva spiritului Jocurilor.

Sportivii ruşi au participat anterior la Jocurile Olimpice fără drapelul sau imnul lor, în urma unor scandaluri majore de dopaj, informează Agerpres.

În timpul Războiului Rece, Statele Unite au boicotat Olimpiada de la Moscova din 1980, din cauza invaziei sovietice în Afganistan, la URSS şi aliaţii săi au ripostat cu un boicot al Jocurilor din 1984 de la Los Angeles. România nu s-a alăturat boicotului sovietic şi a participat la Jocurile Olimpice din 1984.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!