Octavian Morariu a devenit membru al Comitetul International Olimpic! CIO are presedinte nou!

Octavian Morariu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013, 18:56
Data actualizarii: Marti 10 Septembrie 2013, 21:06

►Sign up for Europa! Pandurii – Dnepr, joi 19 septembrie ora 20:00, IN DIRECT PRO TV si Voyo.ro!

UPDATE: Germanul Thomas Bach a fost ales, marti, in functia de presedinte al Comitetului International Olimpic (CIO), in cadrul celei de-a 125 sesiuni a forului, de la Buenos Aires, pentru un mandat de opt ani.

Bach a devenit al noualea presedinte CIO din istorie si ii succede belgianului Jacques Rogge, care s-a aflat la conducerea forului in ultimii 12 ani.

Thomas Bach, campion olimpic la floreta pe echipe in 1976, a fost ales dupa al doilea tur de scrutin.
Pentru postul de presedinte au mai candidat ucraineanul Serghei Bubka (50 de ani), portoricanul Richard Carrion (61 de ani), Ng Ser Miang (Singapore - 64 de ani), elvetianul Denis Oswald (66 de ani) si Ching-Kuo Wu (Taiwan - 67 de ani).

Taiwanezul Ching-Kuo Wu a fost eliminat dupa primul tur al alegerilor.

 


Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a devenit oficial membru al Comitetului International Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires.

Octavian Morariu a avut 73 voturi pentru si 14 impotriva.

Presedintele COSR Octavian Morariu a devenit astfel cel de-al patrulea roman membru al CIO, dupa printul George Ghe. Bibescu, George Alexandro Plagino si Alexandru Siperco.

Alexandru Siperco a fost membru CIO timp de 43 de ani, din 1955, pana la moartea sa, in 1998.

George Ghe. Bibescu, primul roman membru al CIO, a facut parte doi ani din organizatia olimpica internationala, din 1899 si 1901, chiar inainte de infiintarea forului olimpic national in 1924.

George Alexandro Plagino, primul sportiv roman participant la Jocurile Olimpice moderne, la Paris in 1900, a fost ales ca membru CIO in 1908 in cadrul Sesiunii de la Londra, dar a fost retras de autoritatile comuniste in februarie 1948.

Ceilalti opt membri CIO confirmati marti sunt suedezul Stefan Holm, campion olimpic in 2004 la saritura in inaltime, kenyanul Paul Kibii Tergat, cvintuplu campion mondial la cross-country, Larry Probst, un inalt responsabil al Comitetului Olimpic American, brazilianul Bernard Rajzman, filipineza Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski, rusul Alexander Jukov, etiopianca Dagmawit Girmay Berhane si olandezul Camiel Eurlings.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!