Michel Platini i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească ”agresiunea” din Ucraina

Michel Platini Franta razboi Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 09:13
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 09:15

Fostul mare fotbalist francez a condus UEFA între 2007 și 2015.

Un mesaj de pace va fi difuzat înaintea tuturor meciurilor din campionatul de fotbal al Franţei în acest weekend, ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina, a anunţat, miercuri, Liga de fotbal profesionist (LFP), citată de AFP.

”Nu războiului” înaintea tuturor meciurilor din Ligue 1 și Ligue 2

Menţiunea "Nu războiului" va fi afişată pe panourile LED şi pe ecranele uriaşe ale cluburilor gazdă din Ligue 1 şi Ligue 2, a transmis LFP.

Acelaşi mesaj a fost difuzat pe panourile electronice ale arenei Allianz Riviera din Nisa, marţi, înaintea semifinalei Cupei Franţei dintre Nice şi Versailles (2-0).

Mai multe campionate europene, jucători sau oameni din fotbal au adresat în ultimele zile mesaje de susţinere a Ucrainei.

Acțiuni simbolice anti-război și în Premier League

Premier League prevede, de asemenea, să acorde căpitanilor celor 20 de echipe din campionat banderole în culorile galben şi albastru ale drapelului ucrainean, în meciurile din weekend.

Duminica trecută, Reims a întârziat lovitura de începere cu cinci minute pe terenul lui Monaco, o acţiune "simbolică" pentru a protesta contra "actelor de război" din Ucraina.

Platini i-a transmis lui Putin să "oprească imediat tirurile şi bombardamentele în Ucraina”

Miercuri, fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin, cerându-i să "oprească imediat tirurile şi bombardamentele în Ucraina, să pună capăt acestei agresiuni pentru a se angaja la un veritabil dialog diplomatic în favoarea păcii", se arată într-un comunicat transmis AFP.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!