Lucian Bute Rudel Obreja Stiri

Mesajul lui Lucian Bute după ce a aflat de decesul lui Rudel Obreja 

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la închisoare în dosarul Gala Bute, a încetat din viață.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Martie 2023, 16:58
Data actualizarii: Duminica 12 Martie 2023, 16:59

Fostul oficial al FRB s-a stins din viață la 57 de ani, după cum a informat președintele Ligii Profesioniste de Box din România, Viorel Plosca. Decesul lui Rudel Obreja a stârnit reacții din lumea boxului, cea mai recentă fiind cea a lui Lucian Bute, campion mondial cinci ani la categoria supermijlocie. 

Fostul boxer a postat un mesaj emoționant pe contul său de Facebook în care își exprima regretul față de trecerea în neființă a lui Rudel Obreja, cel care i-a fost alături de-a lungul carierei. 

Mesajul emoționant al lui Lucian Bute 

„Cu durere în suflet am aflat că Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist! 

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei”, a scris Lucian Bute pe contul de Facebook.

Viața lui Rudel Obreja 

Obreja a fost un boxer valoros, cucerind o medalie de argint la categoria semi-mijlocie la Europenele din 1989 şi una de bronz la Mondialele din acelaşi an.

Multiplu campion naţional, Obreja a participat şi la JO de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator.

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!