Mesajul emoționant al lui Gheorghe Hagi pentru Pele. Ce a subliniat antrenorul Farului Constanța

Gheorghe Hagi Pele pele a murit Stiri Gheorghe Hagi
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 22:47
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 22:46

Pele s-a stins din viață la 82 de ani.

Legendarul fotbalist cu trei Cupe Mondiale, Pele, a fost diagnosticat cu cancer la colon în anul 2021, iar la sfârșitul lui 2022 a pierdut lupta cu viața.

Mesajul emoționant al lui Gheorghe Hagi pentru Pele. Ce a subliniat antrenorul Farului Constanța

Antrenorul Farului Constanța și o legendă în viață pentru România, Gică Hagi, a vorbit despre decesul lui Pele, evidențiind că a fost ca un model pentru el în momentul în care impresiona pe teren.

„O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit și respectat fotbalul. A fost și va rămâne Unic. Condoleanțe familiei, cu stimă și respect”, a spus Gheorghe Hagi, potrivit paginii oficiale de Facebook a clubului Farul Constanța.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale 

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!