Nicolae Dobrin Gica Hagi ilie dobre Fotbal intern

Ilie Dobre știe cine e cel mai bun fotbalist român: „Dacă s-ar fi întâlnit, Hagi nu atingea mingea! A dat 4 goluri mahmur!”

Ilie Dobre a mărturisit pe cine consideră cel mai bun fotbalist român din istorie și a argumentat alegerea făcută.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 23:35
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 23:37

Ilie Dobre a comentat mai bine de trei decenii meciurile echipelor românești la Radio România Actualități. În tot acest pelerinaj, jurnalistul i-a văzut la treabă pe Nicolae Dobrin, Gică Hagi și Ilie Balaci. Cei trei pretendenți care se luptă pentru locul de cel mai bun fotbalist român din istorie. 

Nicolae Dobrin, văzut mai bun decât Gheorghe Hagi 

Însă pentru Ilie Dobre bătălia nu este egală. Acesta este de părere că Nicolae Dobrin câștigă detașat duelul, chiar și în fața lui Gică Hagi, care este supranumit „Regele”. Mai mult, comentatorul de la Radio România Actualități a mărturisit că într-o partidă a lui FC Argeș cu Crișul Oradea, 6-1, „Gâscanul” a marcat 4 goluri în condiția în care era mahmur. 

„După mine, cel mai talentat e Nicolae Dobrin. A fost şi Petchovski un mare talent, şi Ilie Balaci, şi Florea Dumitrache. Au mai fost... şi Gică Hagi, dar Gică Hagi e o altă generaţie. În opinia mea, sigur, e diferenţă de vârstă, dar, dacă s-ar fi întâlnit într-un meci Hagi cu Dobrin, Gică Hagi nu ar fi atins mingea.

O spun foarte sincer, i-am văzut jucând pe amândoi. Talentul lui Dobrin era genial, el nu trebuia să se antreneze, nu, exclus. Vă dau un exemplu. Gicu a plecat dintr-un antrenament, era un meci foarte important, un meci cu Crişul Oradea, era pe locul patru atunci Crişul, avea o echipă foarte tare.

Şi Dobrin a dispărut. Meciul era duminică şi a fost găsit sâmbătă noaptea. L-a căutat în tot judeţul, cu toată poliţia, nu l-au găsit. L-au găsit pe lângă Curtea de Argeş, Gicu era mahmur.

Gicu nu bea mult, dar probabil obosit... în fine, nici nu stătea în picioare. Pentru a compromite, l-au luat de mâini şi l-au dus până în buza stadionului şi i-au dat drumul.

Ştiţi cum a jucat, deşi până atunci nu se ţinea pe picioare? Genial, a dat patru goluri, FC Argeş a bătut cu 6-1. I-a driblat şi cu spatele, uluitor, am fost la meciul ăla.

Nici prin cap nu mi-a trecut că era mahmur, am aflat ulterior. După mine, Dobrin e cel mai talentat (n.r. jucător român din istorie), e geniu”, a declarat Ilie Dobre pentru Orange Sport

14 decembrie 1972, ziua în care marele Nicolae Dobrin a jucat singurul său meci pentru Real Madrid

După ce impresionase în victoria senzațională a lui FC Argeș, 2-1 cu Real Madrid pe 25 octombrie 1972 în Cupa Campionilor Europeni, marele Nicolae Dobrin (26 august 1947 - 26 octombrie 2007) era chemat special de clubul spaniol pentru a evolua în tricoul ”albilor” la meciul de retragere a lui Paco Gento, legenda de pe ”Santiago Bernabeu”, pe 14 decembrie 1972.

A fost singura partidă în care Dobrin a jucat pentru Real, echipă care a insistat - se spune - inclusiv pe lângă Nicolae Ceaușescu pentru a-l transfera pe român.

„Dobrin - șeful de orchestră din prima repriză”, scria As după prestația „Gâscanului” din Real Madrid - Belenenses 2-1, joc disputat pe „Santiago Bernabeu”, iar Sportul sublinia: „cuplul central Eusebio - Dobrin a făcut deliciul spectatorilor, prin execuțiile lor tehnice de mare finețe și prin 'un-doi'-uri extrem de rapide”.

Echipa lui Real Madrid la meciul de retragere a lui Gento: Ramon - Jose Luis, Benito, Zoco, Verdugo - Piri, Santillana - Bene, Eusebio, Dobrin, Gento (30 Geaici).

Real a folosit `patru fotbaliști străini, special invitați la această sărbătoare: portughezul Eusebio, iugoslavul Geaici, românul Dobrin și maghiarul Bene”, mai scria Sportul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!