Liber în Ghencea pentru FCSB?! Prim-ministrul îi cere demisia celui care a „blocat” accesul roș-albaștrilor pe stadionul Steaua

Vasile Dincu stadion ghencea Stiri Ghencea
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 18:31
Data actualizarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 18:35

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a oferit o declarație controversată recent în legătură cu războiul în plină desfășurare din Ucraina. 

Postul lui Vasile Dîncu se clatină după ce a afirmat că „singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, în contextul războiului din Ucraina. Declarațiile făcute de ministrul Apărării au stârnit revoltă în țară, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis au reacționat dur. 

Premierul a fost întrebat dacă ia în calcul remanierea ministrului Dîncu, lăsând loc de interpretări prin răspunsul său: „Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului. Va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă într-o conferinţă de presă

Chiar și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur, criticându-l pe ministrul său, Vasile Dîncu. Acesta s-a apărat însă i-a fost cerută demisia. În cazul în care Dîncu ar urma să plece de la Ministerul Apărării, acest lucru ar putea însemna o „portiță” pentru FCSB către stadionul din Ghencea. 

Vasile Dîncu a fost cel care „le-a blocat” accesul roș-albaștrilor de-a lungul timpului în cererile făcute pentru a închiria arena din Ghencea. Stadionul se află în administrarea M.Ap.N prin Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Înlocuirea sa ar putea astfel să ofere vicecampioanei României o cale prin care să poată face o nouă cerere pentru a juca pe stadionul Steaua și să nu se lovească de aceleași refuzuri.

Răspunsul lui Vasile Dîncu în momentul în care a fost întrebat despre FCSB

În declarațiile făcute de-a lungul timpului, când a fost pus să comenteze dorința vicecampioanei României de a juca în Ghencea și cererile făcute în acest sens, Vasile Dîncu a spus tranșant că oficialii clubului ar fi trebuit să aibă o atitudine diferită. 

„FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale. Trebuia să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. 

Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult. Dacă făcea din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a spus Dîncu la Euronews în primăvară. 

Becali, atac dur la adresa lui Dîncu

„Zice că e stadionul poporului, poporul este al lui Dîncu. Cu tot cu popor este al lui Dîncu. El, Dîncu, e al lui, el i-a născut, și poporul, și stadionul. Îți dai seama el, marele filosof și sociolog. Unde ai văzut, mă, echipă care să fie a poporului?

E echipa comunității, plătesc oamenii bani. Dacă stadionul este al poporului, măi, Dîncule, unde ai văzut echipă care să fie a poporului? E echipa comunității. Și stadionul este tot al poporului, așa a zis. Dacă e al poporului, fă un referendum, să vezi că lumea vrea ca FCSB să joace acolo.

Ce putere mai ai tu ca ministru? Ce să vorbești tu de armata rusă? N-aveam treabă cu el, până când a vorbit despre acest subiect. Dacă ești un om deștept, echipa când a fost preluată de la Armată, n-a dat-o poporul?

Dacă a costat 100 de milioane de euro un stadion, cum să joace doar echipa poporului, pe care n-o vrea poporul? CSA, echipa Armatei, pe care o vor două mii, e a poporului. Iar FCSB, pe care o vor zeci de mii de oameni, nu o lași să joace.

Băi, Dîncule, băi, echipa poporului nu are 2.000 cât are CSA, are 5 milioane, cât are CSA. Care e mai mare, mă? 2.000 sau 5 milioane? După mintea lui, 2.000 e mai mare decât 5 milioane”, a spus Gigi Becali, la Digisport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!