Lewis Hamilton Formula 1 Stiri

Lewis Hamilton, retragere din Formula 1? Cine aruncă bomba finalului de an

Fostul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 Bernie Ecclestone, crede că britanicul Lewis Hamilton se va retrage din "Marele Circ".

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Decembrie 2021, 17:15
Data actualizarii: Vineri 24 Decembrie 2021, 20:53

"Acum câteva zile am vorbit cu tatăl lui (Anthony Hamilton) şi mi-am dat seama imediat că nu voia să vorbească despre viitorul fiului său,, aşa că am discutat despre afaceri...Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor. 

Dezamăgirea sa la Abu Dabi a fost prea mare şi îl înţeleg. Acum l-a egalat pe Michael Schumacher la şapte tiluri şi este momentul perfect ca să-şi îndeplinească visul şi să devine un afacerit în domeniul modei", a spus Ecclestone pentru publicaţia elveţiană Blick, potrivit News.ro.

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. 

El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!