Îl recunoașteți? Suedezul care ne-a „interzis” semifinala Mondialului din 1994 vinde aspiratoare după ce s-a retras la doar 28 de ani 

Tomas Brolin Mondialul din 1994 Romania - Suedia Stiri Tomas Brolin / Sursa foto: Instagram
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Noiembrie 2023, 11:50
Data actualizarii: Vineri 03 Noiembrie 2023, 11:57

Tomas Brolin (53 ani) a marcat în meciul din sferturile de finală ale Mondialului din 1994, România - Suedia, decis la loviturile de departajare. 

Suedezul s-a opus calificării naționalei României în semifinalele Campionatului Mondial din 1994, el fiind marcatorul primului gol din meciul care s-a încheiat 2-2 în prelungiri. Brolin a deschis scorul în minutul 78, dar Răducioiu a egalat zece minute mai târziu. În prelungiri, același Răducioiu i-a dus pe tricolori în avantaj, în minutul 101, însă Andersson a egalat în minutul 115, iar meciul s-a decis la loviturile de departajare, unde Petrescu și Belodedici au ratat, în timp ce singurul care nu a marcat pentru suedezi a fost Mild. 

Câștigător al Cupei UEFA, Super Cupei UEFA și Cupa Italia alături de Parma, Brolin s-a clasat pe locul patru în clasamentul Balonului de Aur, la egalitate cu Gheorghe Hagi, în 1994. În acel an, Hristo Stoichkov a câștigat trofeul, iar apoi l-a înlocuit pe Tomas Brolin, transferat de Leeds United, la Parma. 

  • Tomas Brolin, în sfertul de finală al Mondialului din 1994 România - Suedia / Sursa foto: Getty Images

Tomas Brolin, „coșmarul” României, vinde aspiratoare după ce s-a retras la doar 28 de ani 

Brolin nu a reușit însă să se adapteze în Premier League și nici să mai revină la forma care l-a consacrat, deși a mai fost împrumutat înapoi la Parma, apoi la Crystal Palace și la suedezii de la Hudiksvalls FF. În 1998 a decis să se retragă din fotbal, la doar 28 de ani, și să pună pe picioare o afacere cu care are succes și în prezent. 

Tomas Brolin s-a asociat cu Goran Edlund, investind în aspiratorul pe care acesta l-a dezvoltat și a devenit co-acționar împreună cu acesta la Twinner, unul dintre cele mai populare brand-uri suedeze de aspiratoare. Brolin a recunoscut că nu își regretă decizia de a se retrage atât de tânăr, argumentând că nu se mai simțea conectat la fotbal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!