Gigi Becali FCSB Stiri

Gigi Becali a călcat din nou pe bec!? Noi probleme judiciare pentru patronul vicecampioanei FCSB

Gigi Becali, patronul vicecampioanei FCSB și unul dintre cei mai bogați afaceriști din România, se confruntă cu noi probleme judiciare.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 18 Martie 2023, 11:03
Data actualizarii: Sambata 18 Martie 2023, 11:10

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a realizat un proces verbal în care dezvăluie faptul că Gigi Becali a comis unele nereguli în relația cu agenția, fără a da însă detalii despre ce este vorba.

Cu trei ani în urmă, Gigi Becali a cumpărat 30 de hectare de pământ în județul Vâlcea, pe care a construit două mănăstiri. În același timp, însă, latifundiarul din Pipera a plicat și pentru a obține fonduri de la APIA pentru respectiva suprafață, comițând unele nereguli, după cum susține APIA Vâlcea, citată de Orangesport.

Becali a contruit pe cele 30 de hectare cupărate în Vâlcea două mănăstiri. Una pentru călugări și cealaltă pentru maici. Cele două edificii au fost contruite la distanțe foarte mari, ca bărbații și femeile să nu se poată întâlni.

„Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin. 

Femeile și bărbații nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbații. Sigur, turiștii bărbați vor merge la călugări, femeile la maici”, a explicat Gigi Becali, în urmă cu aproape trei ani, pentru Libertatea.

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot

Patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, la începutul acestui an.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul a fost înregistrat marţi (03/01/2023) la Judecătoria Buftea, urmând să intre în procedura de cameră preliminară.

Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea „căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale 'ce bine e să fii homosexual'. Trebuie să salvăm ţara”, declara Gigi Becali în octombrie 2018. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!