Fotbalul e religia lor! Au iesit cu TANCURILE pe strazi ca sa desparta huliganii!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Iunie 2010, 23:12
Data actualizarii: Sambata 26 Iunie 2010, 23:20

Manifestarile de bucurie dupa calificarea nationalei Chile in optimile de finala ale Cupei Mondiale au degenerat in violente in intreaga tara, politia anuntand arestarea a 388 de persoane, din care 200 doar la Santiago

Suporterii chilieni, circa 50.000, s-au strans in Piata Italia, din centrul orasului, pentru a urmari ultimul meci din grupa, cu Spania. Desi a fost invinsa cu scorul de 2-1, echipa statului Chile a obtinut calificarea in faza urmatoare si va intalni, luni, nationala Braziliei.

Politia a mobilizat 1.400 de agenti pentru a preintampina eventuale incidente, insa acestea tot au izbucnit in momentul in care fanilor li s-a cerut sa paraseasca zona, pentru a fi redata circulatiei.

Potrivit politiei locale, cinci persoane au fost ranite cu arme albe in urma incidentelor dintre fani, iar doi politisti au fost raniti in timpul evacuarii suporterilor.

Si precedentele doua meciuri disputate de Chile la Cupa Mondiala s-au soldat cu incidente pe strazile din Santiago de Chile. Astfel, dupa primul meci cu Honduras, scor 1-0 pentru chilieni, 81 de persoane au fost arestate, sub acuzatia de tulburarea ordinii publice, agresiuni sau furturi, iar dupa partida cu Elvetia (scor 1-0), cel putin 13 persoane, dintre care 12 politisti, au fost ranite si 135 retinute.

Sursa: Mediafax
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!