Fostul oficial de la FCSB și Dinamo relatează din Turcia: „Mormane de moloz, sânge și miroase îngrozitor a cadavre!”

cutremur Turcia FCSB Kahramanmaraş Yuksel Yesilova Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 12:54
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 13:00

Tehnicianul turc care a colaborat cu FCSB, Poli Timișoara, Dinamo, Sportul, Ceahlăul, Petrolul, Astra, U Cluj, Astra, Rapid și Gloria Buzău a oferit noi amănunte despre dezastrul din Turcia.

Turcia și Siria au fost lovite de cutremur la începutul lunii februarie. Seismul a lovit în Gaziantep, oraș unde joacă Alexandru Maxim (32 ani), cu o putere de 7.8 grade pe scara Richter și a produs mai bine de 35.000 de decese, plus 20.000 de persoane rănite. 

Yuksel Yesilova, noi dezvăluiri despre dezastrul din Turcia

În Turica se află și Yuksel Yesilova (51 de ani), fostul colaborator al lui Marius Șumudică (51 ani) și ex-secund la FCSB. Acesta a relatat că situația este mult mai gravă decât este prezentată în spațiul public și că numărul victimilor depășește cifrele oficiale. 

„E foarte greu, crede-mă că în cuvinte e foarte greu să te fac să înțelegi exact prin ce trecem. La voi am văzut că se vorbește despre 36.000 de oameni morți, poate mai mult. Crede-mă că numărul e mult mai mare! E groaznic.

Nu-ți poți imagina. Pe stradă nu vezi nimic altceva decât mormane de moloz, sânge și miroase îngrozitor a cadavre. Uite, îmi vine să plâng când spun aceste lucruri. Ce tragedie trăim! Nu am plâns atât în viața mea, acum nu pot decât să ajut cu mâinile astea pe care le am și să plâng”, a declarat Yuksel Yesilova pentru gsp

Yuksel Yesilova a mărturisit că avea două apartamente și un spațiu comercial în Kahramanmaraş, pe care însă nu le mai poate depista din cauza dărâmăturilor.

„Aveam două apartamente și un spațiu comercial, care nu era închiriat. Acum e totul jos! E căzut! Nici nu le mai găsesc, nu mai găsesc strada unde erau, nimic! Am căutat preț de câteva zile, dar nu mai e nimic. Nu se poate așa ceva. Să nu-mi mai găsesc casa, strada, locul unde aveam ceva! Azi e totul la pământ, distrus. O să-ți trimit o poză cu orașul Kahramanmaraş, unul dintre mai afectate, înainte și după acest teribil eveniment. Nu-ți vine să crezi, e distrus tot!”, a mai spus turcul. 

Dorinel Munteanu a resimțit din plin cutremurul din Turcia

„Am resimțit foarte, foarte puternic. În jurul orei 4, ora locală, 4 și un sfert, cam 40-45 de secunde a fost cutremurul și ce pot să spun, ne-am trezit, s-au mișcat toate din cameră. Inclusiv paharele de pe masă. S-a simțit foarte, foarte bine, dar, din fericire, nu a fost niciun incident în toată zona noastră de aici. 

Au fost puțini speriați (n.r. jucătorii), este clar, dar sunt convins că au trecut cu bine. Suntem alături de cei care au avut probleme sau au suferit după urma cutremurului. 

(vă schimbă cutremurul cu ceva programul?) Nu, deocamdată nu. Sper să nu mai fie nimic grav. Nu se schimbă cu nimic. Mai avem câteva zile, stăm până joi, iar vineri ne întoarcem în țară. Sper că până atunci nu o să mai fie niciun incident ce acest fel”, a reacționat Dorinel Munteanu pentru știrile PRO TV.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!