FOTO Eduard Novak nu s-a lăsat înduplecat! Ordinul Ministerului Sportului a fost publicat în Monitorul Oficial 

Eduard Novak Ministerul Tineretului si Sportului Monitorul Oficial Stiri Eduard Novak
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Iulie 2022, 12:00
Data actualizarii: Sambata 09 Iulie 2022, 12:03

Eduard Novak nu a ținut cont de părerile conducătorilor din fotbalul românesc. 

Săptămâna aceasta, Carol-Eduard Novak (45 ani) a emis un ordin de minstru prin care cluburile sportive, de la fiecare disciplină, sunt obligate să aibă pe tot parcursul jocului 40% sportivi români. 

Chiar dacă decizia lui Novak a fost contestată de către conducătorii din Liga 1, acesta nu s-a lăsat înduplecat, iar pe 9 iulie, ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. 

  • Eduard Novak

„Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordin.

Mihai Stoica (57 ani) a mărturisit că această măsură nu o afectează pe FCSB, care se bazează de ani buni pe tinerii jucători români. Totodată, managerul roș-albaștrilor a ținut să-l laude pe Eduard Novak pentru inițiativa pe care a avut-o și consideră că CFR Cluj nu va fi afectată de acest ordin. 

„Cred că de mai bine de 30 de ani, Eduard Novak este primul ministru care face ceva pentru sport, care suferă. Eu am prins echipa națională a României campioană mondială, fără să fiu fan, nu cunosc niciun handbalist acum. Știu că există un portar de valoare la Dinamo, dar nu e român. 

Am dat semnal clar noi, aducem străini pe postul pe care nu există jucători care să îndeplinească ceea ce cerem noi. Pe noi ne interesează echipele gen Universitatea Craiova, CFR. Nu e dezavantajată CFR, are portar român, îi are pe Manea și Burcă, titulari la națională, pe Camora, titular și el și jucător U21. 

Nu cred că sunt probleme, nu cred că cineva își permite să țină jucători de națională pe bancă”, a decalrat Mihai Stoica la conferința de presă de prezentare a noului echipament de la FCSB. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!