EA Sports pierde drepturile exclusive pentru FIFA! Forul mondial al fotbalului dorește să-si înființeze propriul joc

FIFA EA Sports Stiri EA Sports pierde drepturile exclusive pentru FIFA! Forul mondial al fotbalului dorește să-si înființeze propriul joc
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 21 Octombrie 2021, 08:05
Data actualizarii: Joi 21 Octombrie 2021, 08:08

FIFA își exprimă dorința de aș-i lărgi domeniul de activitate în jocurile video.

Întrucât discuțiile privind reînnoirea parteneriatului s-au complicat, FIFA intenționează acum să pună capăt drepturilor exclusive de lungă durată cu Electronic Arts.

  • EA Sports pierde drepturile exclusive pentru FIFA! Forul mondial al fotbalului dorește să-si înființeze propriul joc

Într-o declarație emisă de organizația fotbalului, FIFA afirmă că își reevaluează abordarea față de e-sports și industria jocurilor, sperând să se orienteze dincolo de EA Sports pentru a-și lărgi orizontul și a oferi fanilor de fotbal experiențe mult mai vaste.

„Jocurile video și e-sports sunt mijloacele media cu cea mai rapidă creștere de pe planetă. Prin urmare, este de o importanță crucială pentru FIFA și părțile interesate ale sale să maximizeze toate oportunitățile viitoare pentru fanii fotbalului și a jocurilor video”, se arată în comunicatul FIFA.

EA Sports s-a reorientat

În acest scop, FIFA a purtat discuții cu numeroase companii din industria jocurilor, pentru a crea un produs ce va fi mai bun decât cel creat de EA Sports.

„FIFA este optimistă și încântată de viitorul jocurilor de fotbal și este clar că acesta trebuie să fie un spațiu ocupat de mai multe părți care controlează toate drepturile. Companiile concurează acum activ pentru a fi asociate cu FIFA. În consecință, FIFA se angajează cu diverși jucători din industrie, inclusiv dezvoltatori, investitori și analiști, pentru a construi o perspectivă pe termen lung în sectorul jocurilor video, e-sporturilor și a divertismentului interactiv”, a mai comunicat FIFA.

În timp ce EA nu a răspuns în mod specific la noua declarație a celor de la FIFA, compania de jocuri a căutat de mult timp în altă parte pentru a-și continua dinastia jocurilor de fotbal, deoarece discuțiile nu au ajuns la un acord comun. La începutul acestei luni, o postare pe blog a directorului general EA Sports, Cam Weber, a dezvăluit că compania „explorează ideea de a redenumi jocurile globale de fotbal EA Sports”, iar de atunci dezvoltatorul a înregistrat o marcă comercială numită „EA Sports FC”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!