GALERIE FOTO Ea este românca supranumită „cel mai sexy star din șah”! S-a întors după doi ani de absență, dar a pierdut în fața unui copil de 11 ani 

Andrea Botez Sah Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Februarie 2024, 21:41
Data actualizarii: Joi 08 Februarie 2024, 21:49

Andrea Botez (21 ani) este jucătoare de șah din Canada, care locuiește în Statele Unite ale Americii și are origini românești. 

Tânăra a fost supranumită „cea mai sexy jucătoare de șah din lume”. Andrea a devenit cunoscută datorită transmisiunilor pe platforma de Twitch ale meciurilor sale de șah. După o absență neașteptată de doi ani, Andrea a reapărut la turneul Charlotte Open. 

Acolo, tânăra a jucat împotriva unui băiat de 11 ani, Kartteekeya Punyamurthy. Înfrângerea a afectat-o pe Andrea, care a postat un TikTok despre asta: „Mi-a luat o săptămână să-mi revin după ce am pierdut cu un copil de 11 ani și să postez în sfârșit asta”.

Andrea a apărut în atenția publicului pe canalul său de Twitch, BotezLive. Cu toate astea, tânăra își încântă urmăritorii de pe rețelele sociale și cu fotografii sexy. Andrea se pozează des în costumele personajelor faimoase din jocuri video. 

Cine este Andrea Botez și cum s-a apucat de șah 

Andrea Botez și sora sa, Alexandra, au început să practice șahul de când erau mici, sub îndrumarea tatălui lor. La 13 ani, în 2015, românca s-a impus la competițiile Women British Columbia și Susan Polgar National Open.

Pe lângă pasiunea pentru șah, Andrea Botez este foarte activă și pe rețelele de socializare, pe Instagram având deja peste 620.000 de urmăritori. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!