Dosarul Transferurilor | Judecatoarea retinuta pentru luare de mita a fost plasata in arest la domiciliu! Geanina Terceanu a luat 220.000 euro de la fratii Becali

Dosarul Transferurilor fratii becali Geanina Terceanu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2015, 12:28
Data actualizarii: Vineri 11 Decembrie 2015, 12:38

Judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta pentru ca ar fi luat 220 de mii de euro mita de la fratii Becali, pentru a da o solutie favorabila acestora in Dosarul Transferurilor, isi va petrece perioada urmatoare in arest la domiciliu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a plasat-o in arest la domiciliu pe judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta in urma cu trei saptamani sub suspiciunea de luare de mita si abuz in serviciu. Aceasta e acuzata ca a luat 220 de mii de euro de la fratii Becali pentru a-i achita pe acestia in deja celebrul Dosar al Transferurilor.

Instanta Suprema a admis o cerere depusa de avocatii Geaninei Terceanu pentru schimbarea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, iar decizia este definitiva.

Geanina Terceanu a pronuntat initial o solutie de achitare a inculpatilor din Dosarul Transferurilor. Acest lucru s-a intampla pe 3 aprilie 2012, dupa 3 ani de termene.

Ulterior, instanta superioara, fratii Becali, Borcea, Copos, Jean Padureanu, Mihai Stoica, Gica Popescu si Gigi Netoiu au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 3 si 6 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca - pentru a pronunta aceasta solutie de achitare - Geanina Terceanu a primit de la inculpatii Ioan si Victor Becali si de la suspectul Cristian Borcea in mai multe transe suma totala de 220.000 de euro, incepand cu aprilie 2009 si pana in mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetele Ilfov si Ialomita. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte", sustin procurorii.

In referatul intocmit de DNA, se arata ca Geanina Terceanu a primit o transa de bani in timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din Bucuresti si o alta la locuinta fratilor Ioan si Victor Becali din Pipera.

De asemenea, la dosar au fost anexate stenograme cu discutiile purtate de Geanina Terceanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!