GALERIE FOTO De ce a murit la vârsta de 46 de ani Shawn Rhoden, culturistul care i-a suflat titlul Mister Olympia lui Phil Heath

Shawn Rhoden culturism mister olympia Phil Heath Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 20:07
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 20:34

Shawn Rhoden are o poveste de viață impresionantă. 

Shawn Rhoden s-a stins din viață în urma unui atac de cord, iar știrea i-a întristat pe toți fanii culturismului.

Sportivul născut la Kingston (Jamaica) avea 46 de ani. Înalt de 1,78 m și cu o greutate de 116 kg și 111 kg în timpul concursurilor, body-builder-ul a impresionat prin felul în care-și lucra fiecare grupă musculară.

Shawn Rhoden i-a întrerupt supremația legendarului Phil Heath

Rhoden devenea în urmă cu trei ani cel mai bătrân campion din istorie la Mister Olympia, cucerind titlul la vârsta 43 de ani și cinci luni. Succesul a fost cu atât mai mai mare cu cât Shawn l-a învins pe celebrul Phil Heath, o legendă a culturismului.

Heath se afla în cursa pentru cucerirea celui de-al optulea titlu consecutiv de Mister Olympia. Fanii culturismului îl adorau pe Shawn Rhoden și pentru povestea sa de viață. A întruchipat ambiția și a luat-o de jos într-un sport în care alimentația și repetările continue la sală de forță sunt esențiale. 

Și-a luat antrenor personal, nutriționist, iar din 1992 Rhoden a intrat în vârtejul concursurilor la amatori. Cu mintea încărcată de visuri, sportivul a tras din greu pentru a intra și în elita profesioniștilor. 

Rhoden, în depresie după decesul părintelui. Culturismul l-a ajutat

Mânat de o dorință mare de a reuși într-un concurs în care a performat Arnold Schwarzzenegger, Rhoden a trecut peste un momente de cotitură în 2002. Intrat în depresie după moartea tatălui său, culturistul a devenit alcoolic. 

A trecut cu greu peste patima băuturii, iar din 2008 a revenit în sfera normalității în sport. A început să concureze la profesioniști, iar marele triumf a survenit în urmă trei ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!