Stiri

Daniela Silivaș, reacție vehementă la adresa ministrului Novak, după ce sala din Deva a primit un nou nume

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că a pornit un „proiect naţional de redenumire a sălilor de sport şi a bazelor sportive”, în care aproximativ 30 de structuri vor primi numele unor foşti sportivi.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 19:31
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 19:37

„Îmi doresc să redăm viaţa si istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute şi onorate. Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competiţiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorinţa de a reuşi, să-l motiveze.

Am pornit un proiect naţional de redenumire a sălilor de sport şi a bazelor sportive. Aproximativ 30 de structuri vor fi incluse în acest program. Pentru o parte dintre acestea s-a obţinut deja acordul marilor sportivi care urmează să le dea numele:

• Sala de atletism care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Bacău se va numi Doina Melinte

• Sala Sporturilor care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Constanţa se va numi Simona Amânar

• Sala Sporturilor Bistriţa se va numi Gabriela Szabo

• Complexul Sportiv Naţional Snagov se va numi Elisabeta Lipă

• Sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi Ecaterina Szabo

• Sala Sporturilor care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Mureş se va numi Simon Laszlo

• Sala Polivalentă din Bucureşti se va numi Cristian Gaţu.

Le mulţumesc acestor mari campioni pentru tot ce au făcut pentru sport şi pentru că au fost de acord să transmită exemplul lor de pasiune şi dedicare către generaţiile viitoare”, a scris el pe Facebook.

Daniela Silivaș, deranjată de faptul că sala din Deva nu-i poartă numele

Fosta campioană olimpică cu 7 note de 10 la Jocurile Olimpice de la Seul, indignată de faptul că sala din Deva, localitatea sa natală nu îi va purta numele.

„Domnule Eduard Novak, aș dori să îmi explicați cum ați ajuns la decizia de a numi sala de sport în Deva? Singura campioană mondială și olimpică născută și crescută în Deva sunt eu!! Foarte rușinos din partea tuturor care au ajutat la această decizie și a celor care au acceptat”, a fost mesajul de indignare transmis de cea care a fost desemnată în 1988 cea mai bună gimnastă din lume.

Două elemente din gimnastică poartă numele Danielei Silivaș

Daniela Silivaș a fost desemnată cea mai bună gimnastă din lume în 1988, după ce a cucerit trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul din acel an. A primit atunci 7 note de 10, uimind tot Mapamondul și aducând aminte de Nadia. 

Două elemente tehnice din Codul de punctaj al Federației Internaționale de Gimnastică îi poartă  numele: saltul Silivaș (salt grupat dublu înapoi cu intoarcere de 720°) - la sol - și urcarea Silivaș  (din stând transversal, săritură pe ceafă cu întoarcere de 360° pe umeri) – la bârnă.

În 1991, Daniela s-a stabilit în Atlanta (SUA), unde a început sa lucreze ca antrenoare, iar în 2003  s-a căsătorit cu managerul sportiv Scott Harper, cu care are trei copii: doi băieți - Jadan (17 ani) şi Rylan (12 ani), şi o fată, Ava (16 ani).

Modifică setările cookies