Cutremurător! Un dublu campion al României a murit în urmă cu mai bine de două luni, dar trupul i se află într-un congelator din Suedia 

Gabriel Zahiu Gloria Buzau Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 18:09
Data actualizarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 18:09

Sportul românesc este în doliu după anunțul tragic al decesului lui Gabriel Zahiu (67 ani). 

Gabriel Zahiu, fost mijlocaș al Stelei, dublu campion al României, a murit într-un mod cumplit. Fostul jucător și președinte de la Gloria Buzău, Dan Tulpan, a fost cel care a tras un semnal de alarmă în acest sens, spunând: „Am auzit c-ar fi murit Gabi Zahiu, în Suedia. Sunt greu de aflat informații, n-avea pe nimeni pe-acolo, suferea cu inima”, după cum scrie welovesport.ro

Ulterior, acesta a și confirmat vestea tragică, însă detaliile sunt cutremurătoare. Se pare că Gabriel Zahiu a decedat pe 20 noiembrie 2023, la trei zile după ce a împlinit 67 de ani, după cum se arată în actul de deces în a cărui posesie a intrat Dan Tulpan. Fostul fotbalist a suferit un infarct, însă din cauza faptului că nu avea apropiați alături de el, vestea a ajuns în România la peste două luni. 

Marea problemă o reprezintă însă repatrierea trupului neînsuflețit, care încă de la deces se află într-o cameră frigorifică la morga din Suedia. Conform buzoieni.ro, trupul său va rămâne acolo până când va fi ridicat de apropiați, însă problema este că Zahiu nu avea pe nimeni în țara în care se afla încă din 1987. 

Gabriel Zahiu ar mai avea o soră în orașul natal, însă vârsta avansată a acesteia o împiedică să poată îndeplini formalitățile necesare repatrierii, cu care însă se luptă nepotul său. Formalitățile însă le pun mari probleme, în contextul în care familia rămasă a fostului fotbalist are nevoie de sprijin atât financiar, cât și diplomatic pentru a putea aduce în țară trupul. 

Cariera lui Gabriel Zahiu 

În 1973, Gabriel Zahiu își făcea debutul la Gloria Buzău, unde a evoluat timp de două sezoane, când a semnat cu Steaua. Pentru gruparea roș-albatstră, fostul mijlocaș a jucat timp de șase sezoane, având 120 de meciuri în total și 31 de goluri. Zahiu este dublu campion al României alături de Steaua, dar și câștigător a două Cupe ale României. 

S-a întors la Gloria Buzau în 1981 și a evoluat până în 1987 pentru buzoieni, iar apoi a decis să plece în Suedia, la Orebo. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!