Cosmin Radu și poveștile lui impresionante din polo. Fostul căpitan al naționalei, invitat la "Hai să fim super!"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 11:40
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 14:11

Cosmin Radu e în prezent vicepreședinte al Federației Române de Polo.

Retras în acest an din polo, Cosmin Radu (39 de ani) a trăit o viață în bazin. 

Cosmin Radu, invitat la HAI SĂ FIM SUPER!

 

Cosmin Radu a jucat pentru natională 21 de ani, perioadă în care a adunat 469 de meciuri, fiind cel mai selecționat jucător din istorie, și a marcat 821 de goluri.

A fost peste un deceniu cotat drept cel mai valoros centru al lumii și a dat greutate echipei naționale, participantă la JO 2012, locul 4 la Europeanul din Belgrad (2006) și locul 6 la Mondialul din Montreal (2005), performanțe de vârf ale primei reprezentative în ultimii 20 de ani.

Format la Rapid București, "Cos", cum îi zic apropiații, s-a retras în 2021 în cel mai frumos mod. La ultima partidă jucată pentru echipa sa de club, Mladost Zagreb, bucureșteanul a înscris golul prin care echipa sa a câștigat după 13 ani titlul în Croația, 12-11 cu Jug Dubrovnik, în meciul decisiv al finalei. 

Cosmin Radu, felicitat de ministrul Sporturilor din Croația

 

”Ministrul Tineretului şi Sportului din Serbia, fostul mare poloist Vanja Udovicici, i-a transmis un mesaj emoţionant de felicitare lui Cosmin Radu, cu ocazia retragerii sale din activitatea competiţională şi începerii carierei manageriale. Udovicici şi Radu au fost colegi la Mladost Zagreb, în perioada 2011-2013, când împreună au câştigat de două ori Cupa Croaţiei”, a scris clubul Rapid Bucureşti, cu care Cosmin Radu a cucerit patru titluri naţionale, între 2001-2004.

Radu a avut astfel un final de carieră așa cum își dorea, după ce specialiștii din sportul cu mingea pe apă l-au considerat ani la rând cel mai bun din lume pe postul său.

Cosmin Radu, povești fascinante din sportul cu mingea pe apă

 

În emisiunea Hai să fim super!, moderată de Geanina Ilieș, Cosmin a realizat o incursiune prin cariera sa de 28 de ani în bazinul de polo, unul dintre cele mai grele și dure sporturi. 

Toate fascinantele istorisiri făcute de Cosmin le puteți vedea în materialul video. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!