Ce impact va avea vaccinul pentru Covid-19 asupra pandemiei! Cand ar urma sa ne intoarcem la viata normala

vaccin coronavirus pandemie Stiri Ce impact va avea vaccinul pentru Covid-19 asupra pandemiei! Cand ar urma sa ne intoarcem la viata normala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Noiembrie 2020, 12:18
Data actualizarii: Luni 16 Noiembrie 2020, 12:20

Unul dintre creatorii vaccinului Pfizer pentru coronavirus a vorbit despre impactul pe care medicamentul il va avea asupra pandemiei. 

Ugur Sahin a dezvaluit ca vaccinul va reusi sa limiteze prezenta simptomelor la persoanele infectate cu noul coronavirus. De asemenea, medicamentul va reduce transmiterea virusului intre oameni cu aproape 50%. 

"Sunt foarte increzator ca transmiterea de la om la om va fi redusa de acest vaccin, poate nu cu 90%, dar poate macar cu 50%. Chiar si asa ar reduce dramatic raspandirea pandemiei.

Vara ne va ajuta, pentru ca numărul de infectari se va reduce in vara, si este absolut esential sa avem o rata mare de vaccinare pana la inceputul toamnei sau al iernii viitoare.

Sunt increzator ca vom reusi productia vaccinului in cantitati suficiente pentru ca exista mai multe companii producatoare care ne vor ajuta sa marim productia, astfel ca vom avea o iarna normala anul viitor", a declarat Ugur Sahin, potrivit BBC.

Referitor la efectele secundare ale vaccinului, Sahin a declarat ca va putea oferi detalii peste aproximativ 3 saptamani, urmand a efectua noi teste. 

Daca vaccinul va primi aprobarea pentru a fi distribuit oamenilor, se doreste livrarea a peste 300 de milioane de doze in toata lumea pana in luna aprilie a anului viitor. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!