Iohannis a anuntat ce se intampla cu declaratia pe propria raspundere de pe 15 mai! Romanii, obligati sa poarte masti! Anunt de ultima ora

klaus iohannis stare de alerta stare de urgenta Stiri BREAKING NEWS: Iohannis a anuntat ce se intampla cu declaratia pe propria raspundere de pe 15 mai! Romanii, obligati sa poarte masti! Anunt de ultima ora
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Mai 2020, 17:18
Data actualizarii: Marti 12 Mai 2020, 22:04

Klaus Iohannis a anuntat masurile de siguranta care vor fi aplicate odata cu expirarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Starea de urgenta va expira pe 15 mai, iar Romania va intra oficial in stare de alerta.

Klaus Iohannis a tras un nou semnal de alarma si spune ca situatia este inca critica pe teritoriul tarii. Presedintele a venit cu un nou set de masuri ce trebuie respectate.

Purtarea mastii va fi obligatorie in toate spatiile publice inchise, iar oamenii nu vor mai avea nevoie de declaratie pe proprie raspundere:

"Nu este momentul sa ne relaxam prea mult. Ne apropiem de o mie de victime.

Totusi, se apropie data de 15 mai cand se termina starea de urgenta, cand vom intra in starea de alerta.

1. Din 15 mai devine obligatoriu portul mastii, in spatii interioare, de exemplu la magazin sau cand mergem cu transportul public.

2. Este obligatorie distantarea de 1,5 metri intre persoane.

3. Ce se redeschide? Se redeschide partial comertul, se pot deschide magazinele care au acces din exterior, direct din strada.

Recomandam sa se redeschida parcurile pentru accesul publicului.

Se renunta la declaratia pe proprie raspundere.

4. Raman interdictiile de deplasare in afara localitatii, cu anumite exceptii, interes profesional sau activitati fizice.

5. Serviciile religioase cu credinciosi pot fi reluate in exteriorul bisericii, cu pastrarea distantei de 1,5 metri.

Vreau sa multumesc si saa apreciez lupta celor din prima linie, medicilor si celor care ajuta, mai ales astazi, pentru ca este ziua lor", a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!