Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenta! Decizia presedintelui afecteaza cluburile din Liga 1

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenta! Decizia presedintelui afecteaza cluburile din Liga 1

Starea de urgenta a fost prelungita in Romania cu inca 30 de zile, pana pe 15 mai.

Din cauza raspandirii alarmante a noului coronavirus, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a decis astazi sa prelungeasca starea de urgenta cu inca 30 de zile, pana pe 15 mai.

Cluburile din Liga 1 isi doreau sa reia antrenamentele mai repede, insa acest lucru nu va mai fi posibil.

Dupa videoconferinta la care au participat LPF, cluburile din Liga 1 si AFAN, s-a decis ca sezonul sa fie reluat pe 5 iunie.

Echipele din Liga 1 vor avea la dispozitie aproximativ 3 saptamani pentru a se pune la punct fizic inainte de reluarea campionatului.

"Am emis astazi decretul de prelungire cu 30 de zile a starii de urgenta pentru a putea fi luate cele mai eficiente masuri de combatere a raspandirii. Nu exista semne certe ale unei incetiniri a pandemiei la nivel global. Numarul persoanelor infectate creste zilnic intr-un ritm alert. Ne luptam cu o epidemie extrem de greu de controlat chiar si in contextul adoptarii unor masuri speciale.

Pericolul nu a trecut, iar relaxarea restrictiilor in perioada urmatoare, cum vad ca cer unii politicieni, ar duce la o crestere vertiginoasa a cazurilor de infectare", a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

VIDEO PROTVPLUS.RO

DOCUMENT. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Marea Britanie e în zona roșie
BRAT
Modifică setările cookies