Avocatul lui Maradona, apărat chiar de cele despre care s-a spus că le-ar fi hărțuit

Diego Armando Maradona Stiri Avocatul lui Maradona, apărat chiar de cele despre care s-a spus că le-ar fi hărțuit
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 August 2021, 13:01
Data actualizarii: Vineri 20 August 2021, 13:08

Două dintre fiicele lui Maradon au dezmințit acuzele aduse lui Matias Morla, avocatul tatălui lor.

Două fiice ale fostului mare jucător argentinian de fotbal Diego Armando Maradona au dezminţit, joi, în instanţă acuzaţiile de hărţuire digitală la adresa avocatului tatălui lor Matias Morla, deţinătorul drepturilor de marcă Maradona, pe care acestea îl acuză de escrocherie, informează AFP.

În cursul unei audieri la distanţă, în faţa unui tribunal din Buenos Aires, Dalma et Gianinna Maradona au răspuns la plângerea depusă de Morla, fost prieten al tatălui lor decedat în luna noiembrie.

"Este evident că doamnele Dalma Maradona şi Gianinna Maradona sunt supuse de mai mulţi ani dispreţului public nu doar pe reţelele de socializare, dar şi la televiziune şi în presa scrisă din partea persoanei care încearcă astăzi să îmbrace statutul de victimă", a transmis la tribunal avocatul celor două fete ale idolului fotbalului argentinian.

Hărţuirea digitală este o infracţiune pasibilă de amendă, muncă în folosul comunităţii sau poate merge până la pedeapsa cu închisoarea de cinci zile.

Cele două fiice ale lui Maradona, născute în urma uniunii cu Claudia Villafane, sunt în conflict cu Matias Morla în privinţa utilizării mărcii "Maradona".

Vinerea trecută, Camera naţională de apel în materie criminală şi corecţională l-a autorizat pe Morla să reînceapă comercializarea numelui său, a poreclelor şi pseudonimelor, făcând referire la campionul mondial cunoscut ca Maradona, D10S, El Diez, La mano de Dios (mâna lui Dumnezeu) şi El Diego.

Pe 31 martie, lui Matias Morla i se suspendase de către justiţie dreptul de utilizare a mărcii "Maradona" în cadrul unei proceduri pentru administrare frauduloasă şi escrocherie presupuse, angajată de Dalma şi Gianinna.

Aceste mărci sunt înregistrate la Institutul Naţional al proprietăţii industriale prin Sattvica S.A., o societate creată de Morla în 2015, la şase luni după ce Maradona i-a făcut o procură pentru utilizarea comercială a numelui său.

În urma acelei decizii a instanţei, Dalma şi Gianinna Maradona au publicat un comunicat în care acuză Sattvica că este o "firmă fantomă" şi că Matias Morla l-a escrocat pe tatăl lor.

"Noi am înţeles clar că Matias Morla l-a escrocat pe tatăl nostru, sustrăgând din patrimoniul său utilizarea mărcii şi încorporarea acesteia printr-o entitată juridică interpusă, Sattvica S.A.", au scris cele două.

Într-un dosar paralel, justiţia penală încearcă să facă lumină în cazul decesului fostului decar al Argentinei, pentru a stabili dacă o neglijenţă a echipei medicale s-a aflat la originea degradării stării sale de sănătate.

Într-un alt proces civil se tranşează împărţirea averii lui Maradona, între Dalma (34 ani) şi Gianinna (32 ani), precum şi alţi trei copii recunoscuţi din diferite legături: Diego Junior (34 ani), Jana (25 ani) şi Diego Fernando (8 ani).

Maradona, căpitanul selecţionatei Argentinei care a cucerit Cupa Mondială în 1986, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!