Dinamo Gigi Netoiu Fotbal intern

Tun financiar dat de un fost acționar din „Groapă”! Despăgubiri uriașe încasate de fostul dinamovist

Un fost acționar al lui Dinamo a dat o adevărată lovitură financiară!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 August 2021, 10:23
Data actualizarii: Joi 19 August 2021, 10:41

Gigi Nețoiu a dat un adevărat tun financiar, în urma expropierilor la centura ce va ocoli Timișoara.

„Din Hotărârea Guvernului nr. 933/2019, privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate private, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire Timișoara-Sud”, semnată de premierul României de la data respectivă, Ludovic Orban, pentru terenurile de pe raza administrativ-teritorială a orașului de pe Bega, despăgubiri mari primesc: SC Kaola SRL,  SC Imbru SRL, SC Macro Pus SRL, Edith Sas, Eugenia Iliescu, Mihai Jacotă și Petru Drăgulete.

Pe comuna comuna Șag, fericiții câștigători sunt SC Yugoprima SRL, SC Unic Pascal Company SRL, Ioan Savii, Ștefan Ciurea și, nu în ultimul rând, fostul deputat și acționar la Clubului ”Dinamo”, Gheorghe (Gigi) Nețoiu, care, alături de SC Comity Prod Exim SRL, pe lista despăgubirilor semnate de Ludovic Orban, apare pe 7 poziții, cu un total de 9354 mp expropriați.

În ce privește comuna Giroc, în topul celor care primesc despăgubiri de la statul român, datorită exproprierilor în interes public, sunt: Daniela Flonta, Țap Maria, alături de fiicele sale, Daniela Bota și Lucica Woitek și, nu în ultimul rând, primarul comunei, Ionel Toma, care împreună cu fiicele sale, Toma Viana Camelia și Toma Ana Olivia, au cedat o suprafață totală de 4696 mp, evaluată de statul român, la final, la suma de 663.000 RON.

La nivel de Moșnița Nouă cei mai mulți bani, circa 350.000 RON, merg către școala gimnazială din comuna de la marginea Timișoarei. În schimb, în localitatea Ghiroda, fericitul câștigător al loteriei DRDP Timiș este Viorel Buga, patronul de la Sedako Grup și, conform declarației de avere a primarului Dominic Fritz, creditorul acestuia din urmă cu suma de 50.000 RON. Astfel, pentru o suprafață totală de 3956 mp, care urmează a fi expropriată în beneficiul centurii de sud a Timișoarei, dezvoltatorul imobiliar a fost ”creditat” cu suma de circa 600.000 RON.

În comuna Sânmihaiu Român, suprafețele de teren, care urmează a fi ”naționalizate” în interes public, sunt infime așa că sumele nu sunt considerabile. Cert e că, așa cum rezultă din HG 933/2019, semnată de Ludovic Orban, suma totală a despăgubirilor pentru viitoarea centură de sud a Timișoarei se ridică la 31.883.113 RON, adică circa 6,5 milioane euro”, scrie voceatimisului.ro.

În 2000, Gigi Nețoiu a renunțat la Rocar (club pe care l-a preluat în 1990) și a devenit acționar la FC Universitatea Craiova. El s-a despărțit de Universitatea Craiova în 2005, preluând, în contul investițiilor făcute, drepturile asupra contractelor mai multor jucători (între care Adnan Guso, Mihăiță Pleșan și Cosmin Moți). În schimbul co-proprietății asupra acestor contracte, el a devenit ulterior acționar al clubului FC Dinamo București.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!