Anunț șoc pentru Shakira! Procurorii spanioli cer 8 ani de închisoare pentru cântăreața acuzată de fraudă în valoare de 14.5 milioane de euro 

Shakira Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Iulie 2022, 18:40
Data actualizarii: Vineri 29 Iulie 2022, 18:41

Shakira (45 ani) trece prin momente extrem de dificile pe plan personal. După despărțirea de Gerard Pique (35 ani), cântăreața a fost acuzată de procuratura spaniolă că ar fi fraudat statul spaniol. 

Cântăreața columbiană are mari probleme cu legea spaniolă, fiind acuzată că a fraudat statul cu nu mai puțin de 14.5 milioane de euro, reprezentând impozite pe care nu le-a achitat în perioada 2012-2014. Shakira ar fi fraudat statul prin intermediul unei rețele corporatiste, cu ramificații în zone declarate paradis fiscal și s-a folosit de asta pentru a simula că locuiește în străinătate, când în realitate stătea în Barcelona, alături de Gerard Pique. 

Datele primite de procurori susțin că Shakira a locuit în perioada 2012-2014 în Spania, inițial într-o casă din Barcelona, iar apoi într-o altă locuință din Esplugues de Llobregat, cumpărată împreună cu fotbalistul prin intermediul unei societăți. Absențele din Spania ale cântăreței în acea perioadă au fost „din motive profesionale”, având durate scurte, cu excepția momentului în care a fost în Statele Unite, fiind jurat în emisiunea „Vocea”. 

Procurorii spanioli cer 8 ani de închisoare 

Conform cotidianului iberic SPORT, procuroarea Carmen Martin Aragon a cerut în scris ca în urma acuzației, Shakira să primească 8 ani de închisoare. În acuzații, procurorii precizează că artista s-a aflat în mare parte din timp în Spania, depășind cele 183 de zile impuse prin lege pentru a se considera că o persoană este rezidentă în Spania, fiind obligată să își plătească ipozitele. 

Shakira a susținut în diferite ocazii că are reședință în Bahamas, paradis fiscal, însă procuratura o acuză că în perioada investigată nu s-a aflat „nici o zi” în acea țară, unde deține 50% dintr-un imobil. Cântăreața e acuzată că a ascuns față de Hacienda veniturile și patrimoniul, pentru a nu plăti taxele impuse. În acești ani, Shakira a încasat 34 de milioane de euro, însă majoritatea fondurilos sale au mers către paradisuri fiscale, Insulele Caiman și Panama sau Insulele Virgine Briitanice. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!