Adrian Porumboiu, reacție dură după ce România nu a fost primită în Schengen: „Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, dar politicienii sunt și mai proști!”

Schengen Adrian Porumboiu Stiri Adrian Porumboiu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2022, 19:04
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2022, 19:10

Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, în cadrul Consiliului JAI. Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Olandei.

„Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, că nu se califică la turnee finale, dar politicienii sunt și mai proști.

Politicienii din România ar trebui să închidă anul, apoi să se ducă acasă. Nu mai au ce să facă în clipa asta în afară de a se târî în continuare”, a spus Adrian Porumboiu, potrivit gsp.ro.

Afaceristul român, care condus destinele clubului FC Vaslui, consideră neacceptarea României „o umilință” și sunține că odată cu această decizie, politicienii români ar trebui „să plece acasă”.

„Cum poate să te umilească o țară căreia i-ai dus totul la picioare? Noi îi adunăm, îi luăm în brațe, îi pupăm, ei ne umilesc. La cum îi vedeam aseară la declarați pe politicieni, zici că urmau să coboare pe bancă și să bată cu 10-0. Au luat 10-0”, a mai spus Porumboiu.

Lucian Bode, ministrul român de interne, consideră că Austria a încălcat principiile care stau la baza Uniunii Europene

Principiile care stau la baza Uniunii Europene şi creării spaţiului de libertate, securitate şi justiţie au fost umbrite de interese politice interne ale Austriei, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după reuniunea Consiliului JAI de la Bruxelles.

„Este un moment pe care l-am aşteptat cu toţii şi un moment de cumpănă, nu numai pentru România, dar îndrăznesc să spun pentru UE în ansamblul ei. Astăzi, am fost din nou martorii modului în care principiile care stau la baza UE şi creării spaţiului de libertate, securitate şi justiţie au fost umbrite de interese politice interne ale unui stat membru, şi mă refer la Austria”, a spus Bode.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!